lavazza:magazine/ricette/typology/salate

Кафеено ризото със сирене Фонтина и смокини, мариновани в кафе и канела

ТРУДНОСТ
1H

Съставки
  • 60 г ориз
  • 2 смокини
  • 30 г сирене Фонтина
  • 20 г шамфъстък
  • 1/2 глава шалот
  • 10 г мед
  • Кафе на вкус
  • Канела на вкус
  • Сол на вкус
  • Зеленчуков бульон, колкото поеме
Приготвяне

Приготвяне

Нарежете една смокиня на едри парчета и ги оставете да се мариноват в мед, кафе и канела, преди да ги поставите във фурната за 30 минути на 90°C. След това нарежете наситно другата смокиня и 15 г шамфъстък, смесете и прецедете сместа.

В тенджера поставете ориза с половин глава шалот, като постепенно добавяте бульона и оставите да се готви в рамките на 20 минути.
Когато оризът е готов, прибавете и разбъркайте сиренето Фонтина и прибавете малко смляно кафе.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Поднасяне

При сервиране, добавете парчетата смокиня към ризотото и поръсете със ситно нарязаните шамфъстъци и кафето.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!