Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT АLT

ЦЯЛАТА СВЕЖЕСТ НА СОРБЕТО С КАФЕ

Тайните за приготвяне на вкусно сорбе с вкус на кафе. насладете се на рецептите на Lavazza с най-доброто от тях.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Сорбето с кафе е един от най-обичаните варианти на известния и много обичан италиански десерт, класическото сорбе.

Този студен десерт се смята за предшественик на плодовия сладолед.

Свеж и вкусен, той е перфектният десерт за всеки сезон.

Произходът му датира от древността, когато император Нерон донася в Рим лед от Апенините. В Сицилия арабите се научили да използват снега от Етна, смесен с морска сол, за да поддържат ниската температура на сорбето по време на обработката му.

Изобретяването на сорбето може да се проследи назад до рибар от Ачи Треца, Сицилия, който създава прототипа на сладоледа, използвайки смес от морска сол и сняг.

За да приготвите този вкусен десерт, предлагаме да използвате Delizioso. Безпогрешно еспресо, направено от зърна Арабика от Бразилия, Азия и Централна и Южна Америка, с меки и сладки ароматни нотки. 

СЪСТАВКИ

330 мл вода

180 г еспресо (6 капсули ристрето еспресо)

120 г захар

150 г течна сметана

6 ч.л. еспресо и 13 с.л. амарето 

УКАЗАНИЯ

1.     Пригответе еспресо.

2.     Разтопете захарта в еспресото и добавете вода: разбъркайте добре.

3.     След това добавете течната сметана и разбъркайте, докато се смесят напълно.

4.     Сложете всичко в пластмасов съд и го оставете във фризера за 4 – 5 часа. (Колкото         по-голямо е количеството, толкова по-дълго трябва да престои).

5.     След като изстине, го натрошете на парчета колкото зарче

НАКРАЯ:

Добавете съответното количество еспресо и амарето и разбъркайте всичко с ръчен пасатор. Сорбето с кафе е готово за поднасяне!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.