Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Рецепта за чийзкейк с кафе и медено желе

Научете как да приготвите един от най-обичаните десерти в света с привкус на кафе.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Чийзкейк с кафе е един от най-обичаните варианти на популярната и много обичана рецепта за американски десерт, класическият чийзкейк.

Наситен с вкус на кафе, чийзкейкът с кафе е богат на сладост и невероятно кремообразен. Какво повече може да искате от един десерт?

Смята се, че първият чийзкейк е създаден на гръцкия остров Самос. Тогава той е бил използван, за да дава енергия на спортистите на първите олимпийски игри през 776 г. пр.н.е., а често е служил и като основен десерт на сватби, сега известен като сватбена торта.

За да приготвите тази вкусна и лесна рецепта, предлагаме да използвате блендове като Qualità Oro. Безпогрешен бленд от Централна Америка, създаден от селекцията на най-добрите зърна Арабика, със сладки и плодови ароматни нотки.

СЪСТАВКИ

100 мл кафе
250 г маскарпоне
250 г крем сирене
100 г пудра захар
15 г желатин
250 г сухи бисквити
40 г захар
150 г масло
5 г кафе на прах
200 г мед от акация
100 мл вода

                 

ПОДГОТВЕТЕ БЛАТА НА ТОРТАТА:

1. Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафето на прах с бисквитите.

2. Разтопете маслото напълно.

3. Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

1. В купа смесете маскарпонетокрема сиренето и пудрата захар.

2. Размекнете желатиновите листи в студена вода и ги разтопете в горещото кафе.

3. Добавете кафето към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка и еднородна смес.

НАКРАЯ:

1. Поставете слой от бисквитено тесто с дебелина около половин сантиметър на дъното на формата за една порция и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.

2. Излейте кафеения крем върху основата от бисквити, до около сантиметър от ръба.

3. Оставете го да се охлади в хладилника за 30 минути.

4. Изсипете слой желатин с дебелина половин сантиметър върху тортата и го оставете в хладилника за 6 часа.

5. Поставете в чиния за сервиране и украсете с медено желе и кафе на прах.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.