*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете как да приготвите един от най-обичаните десерти в света с привкус на кафе.
Чийзкейк с кафе е един от най-обичаните варианти на популярната и много обичана рецепта за американски десерт, класическият чийзкейк.
Наситен с вкус на кафе, чийзкейкът с кафе е богат на сладост и невероятно кремообразен. Какво повече може да искате от един десерт?
Смята се, че първият чийзкейк е създаден на гръцкия остров Самос. Тогава той е бил използван, за да дава енергия на спортистите на първите олимпийски игри през 776 г. пр.н.е., а често е служил и като основен десерт на сватби, сега известен като сватбена торта.
За да приготвите тази вкусна и лесна рецепта, предлагаме да използвате блендове като Qualità Oro. Безпогрешен бленд от Централна Америка, създаден от селекцията на най-добрите зърна Арабика, със сладки и плодови ароматни нотки.
100 мл кафе
250 г маскарпоне
250 г крем сирене
100 г пудра захар
15 г желатин
250 г сухи бисквити
40 г захар
150 г масло
5 г кафе на прах
200 г мед от акация
100 мл вода
1. Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафето на прах с бисквитите.
2. Разтопете маслото напълно.
3. Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.
1. В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар.
2. Размекнете желатиновите листи в студена вода и ги разтопете в горещото кафе.
3. Добавете кафето към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка и еднородна смес.
1. Поставете слой от бисквитено тесто с дебелина около половин сантиметър на дъното на формата за една порция и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.
2. Излейте кафеения крем върху основата от бисквити, до около сантиметър от ръба.
3. Оставете го да се охлади в хладилника за 30 минути.
4. Изсипете слой желатин с дебелина половин сантиметър върху тортата и го оставете в хладилника за 6 часа.
5. Поставете в чиния за сервиране и украсете с медено желе и кафе на прах.