*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
С наближаването на лятото има напитка, която любителите на кафето нямат търпение да опитат, за да утолят жаждата си. Говорим за айс кафе, вкусен, охладен вариант на кафе, сервирано студено. След като видяхме как се приготвя най-доброто айс кафе, нека видим стъпка по стъпка рецептата по-долу!
Айс кафето без съмнение е една от най-обновените и ценени напитки на базата на кафе, съчетаваща силния, интензивен аромат на най-обичаната ви напитка и нотка на охлаждащо удоволствие. Разбира се, малко неща могат да бъдат толкова освежаващи и съживяващи, колкото сутрешна висока чаша, пълна със сладко и приятно айс кафе!
Първо, необходимо е висококачествено кафе. Изборът, който сте направили по отношение на бленда, е ключов момент, тъй като е свързан с личните ви вкусове. От една страна, бихте могли да изберете интензивен, плътен вкус , обгръщащ сетивата ви, докато от друга, по- горчив, остър и свеж вкус е опция, която може да обмислите (rivedere). Въпреки че почти всички качества са добри, много любители на кафето твърдят, че тъмно изпеченото кафе, с неговия горчив, но устойчив аромат, трябва да се счита за най-добрият избор. Когато използвате еспресо , то ще осигури по-силен вкус и шотовете ще се смесят с леда мигновено, създавайки веднага изкушаваща студена течност.
Независимо от качеството на кафето, което изберете, силно се препоръчва да го приготвите предишната вечер . Това прави възможно вашето прясно кафе на зърна да има стайна температура сутринта. Когато си смилате кафето сами, това със сигурност прави всичко още по-вкусно, въпреки че разтворимото кафе върши добра работа, ако бързате! In questo paragrafo si fa riferimento all’estrazione a freddo (cold brew) mentre in quello prima si parla di espresso. Va rivisto quello che si vuole dire.
Захар: можете да използвате както обикновена гранулирана захар , така и кафява захар, но можете да използвате и ароматизиран сироп за допълнителна сладост, като изберете подходящ вкус сред многото възможни. Ванилията определено е един от най-популярните и най-подходящи варианти, но определено си струва да опитате и канела, и лешник.
Мляко: млякото ще направи вашето айс кафе с пяна отгоре и по-кремообразно от всякога! Ако се чудите какъв вид мляко трябва да използвате, това решавате вие! Тъй като всеки вид мляко е подходящ, можете да изберете обикновено или друго по ваш избор, но за предпочитане е пълномасленото мляко ! Въпреки това бадемовото и кокосовото мляко са ароматна алтернатива!
Лед: когато става въпрос за лед, имате няколко възможности: натрошен лед, кубчета лед със среден размер и големи блокове лед вършат добра работа, докато най-добрият вариант вероятно е да си направите собствени кубчета лед за кафе, като охладите напитката след наливането ѝ във форма за лед и я замразите. Ледът ще предотврати разводяването, докато се наслаждавате на невероятното си айс кафе!
Ето простите стъпки, които трябва да следвате, за да приготвите вкусно и освежаващо домашно айс кафе:
Сварете чаша кафе от 200 мл по ваш вкус.
Можете също да смесите всички съставки в блендера, за да стане по-кремообразно:
Толкова е лесно, колкото изглежда! Вашето прекрасно домашно айс кафе възхитително ще ви разхлажда в летните жеги!