Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Как да приготвите най-доброто Еспресо Мартини

Предизвикайте себе си с приготвянето на най-известния и разкошен кафе коктейл.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Рецепта за Еспресо Мартини

Еспресо мартини е емблематична напитка, създадена през 80-те години от британския барман Дик Брадсел в Fred’s Club в Лондон. Те казват, че коктейлът първоначално е бил поръчан от модел, която искала да промени драстично вечерта си. Брадсел смесва водка с еспресо и кафе ликьор: така се ражда еспресо мартини.

Когато за първи път създава едно от най-известните си творения, той разтопява устойчиви нотки на кафе с кадифен и мек шоколадов вкус, като използва водка Wyborowa и Kahlua. Нека да видим как да приготвим еспресо мартини според най-добрата рецепта за еспресо мартини!

Съставки

Всичко, от което се нуждаете, за да приготвите вашето еспресо мартини, е кафеварка, шейкър за коктейли и чаша мартини.

Както предстои да видим, едно от предимствата на тази бърза и лесна рецепта за домашно еспресо мартини е , че изисква само четири съставки.

  • 30 мл кафе
  • 30 мл водка
  • 30 мл ликьор с кафе
  • 6 кубчета лед
  • 1 чаена лъжичка захар

За да подобрите още повече вашата напитка, добавете водка с вкус на ванилия за отчетлив, но мек вкус.

Метод

Следвайте тези прости и бързи стъпки за умопомрачително, перфектно еспресо мартини:

  • СТЪПКА 1 – Направете захарния сироп, като поставите пудрата захар в малък тиган на средно силен огън и налеете 50 мл вода, разбъркайте и оставете да заври.
  • СТЪПКА 2 (по избор) –  Поставете няколко кубчета лед в чашата за няколко минути, докато приготвяте напитката, а след това изхвърлете, преди да налеете напитката.
  • СТЪПКА 3 – След като захарният сироп изстине, сложете 1 с.л. в шейкъра заедно с леда, водката, ликьора с кафе и кафето. Разклатете, докато външната страна на шейкъра стане ледено студена.
  • СТЪПКА 4 – Прецедете в охладените чаши и гарнирайте.

Перфектната презентация

Преди да прецедите коктейла си, уверете се, че чашите ви са охладени.

В този момент три еспресо зърна ще го направят да изглежда перфектно, докато плуват върху вашата пяна на еспресо мартини.

Сега всичко, което трябва да направите, е да се наслаждавате. Отпуснете се и си представете, че сте в любимия си лаундж бар навсякъде по света. Може да добавите като гарнитура какао на прах или шоколадова вафла.


Идеалното кафе за тази рецепта

Както подсказва самото име, напитката трябва да се приготвя с кафе еспресо. Въпреки това, докато разтворимото кафе може да бъде избор в случай, че бързате или просто трябва да спестите време, а еспресото на прах не може да се сравни с истинското кафе, силно препоръчително е да използвате кафеварка на котлон.

Прясно приготвеното еспресо от висококачествено кафе определено трябва да се счита за най-добрият вариант.

Идеалната смес за тази рецепта несъмнено е плътна, интензивна, като ¡Tierra! Bio Organic от Централна и Южна Америка . Това невероятно италианско изпичане доставя на чашата аромат с приятен шоколадов послевкус, който идеално пасва на еспресо мартини.

В резултат на комбинацията от естествена бразилска арабика и робуста, Lavazza Qualità Rossa, със своя пълен и обгръщащ вкус, е идеалното решение, което дава на вашата напитка дълготраен тласък.

Независимо дали го смятате за престижен диджестив, коктейл за парти или вечерна напитка, всичко, което трябва да знаете е, че има невероятно вкус. Защо не комбинирате кофеин с алкохол? Просто добавете чаша, докато приготвяте вашето еспресо мартини, и то ще разтърси нощта ви с онази опияняваща магическа сила, която очарова нощния живот от 80-те години!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.