Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Как да си направим кафе в кафеварка

Научете как да правите перфектно италианско кафе с емблематичната кафеварка.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Синоним на „произведено в Италия“, кафеварката може би е най-широко разпространеният кухненски уред в италианските домове.

Мока е кана за кафе, проектирана от Алфонсо Биалети през 1933 г. и впоследствие произведена в над 105 милиона бройки. Този продукт на италианския индустриален дизайн е известен по целия свят и в момента е изложен в постоянната колекция на музея на дизайна „Триенале“ в Милано и MoMA в Ню Йорк.

Мока се е променила леко по форма през годините, винаги запазваща типичната си осмоъгълна форма от алуминий, която е патентована и представлява един от отличителните и оригинални елементи на продукта. Днес Мока е известна по целия свят като икона „Произведено в Италия“.

ОТКЪДЕ ИДВА ИМЕТО?

Името Мока произлиза от името на пристанищния град Мока в Йемен, откъдето тръгвали корабите, натоварени с кафе за Запада. Векове наред Йемен е един от първите и най-известни региони за производство на кафе, особено с високото качество Арабика.

Начинът на работа е прост и идеален за домашна употреба. Има някои малки, но основни трикове, които да ви помогнат да я използвате перфектно и да я поддържате в най-добрия ѝ вид: научете всички трикове, за да постигнете магията на кафето!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.