Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT alt

Рецепта за гранита с кафе и крем от рикота

Научете как да приготвите лесен, лек десерт и кафе след вечеря, събрани в едно.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Красотата на този десерт? Всъщност не е нужно да резервирате билет до Сицилия, за да се насладите на автентичния му вкус.

Една от любимите ни рецепти на базата на гранита е гранита с кафе и крем от рикота. Гранита е перфектната базова напитка за създаване на оригинални рецепти с различни съставки, включително кафе.

За да приготвите тази вкусна рецепта, предлагаме да използвате 100% кафе Арабика, като Cereja Passita, бленд с плътен вкус от платото Серадо, с ароматни нотки на мед и шоколад.

Тази невероятна заскрежена рецепта се приготвя много лесно! Пробвайте я!

             

ОБОРУДВАНЕ

Кафеварка
Купа
Тел за разбиване
Фурна

СЪСТАВКИ

500 мл кафе
100 г захар
45 мл вода
½ шушулка ванилия
120 г рикота от краве мляко
30 г пудра захар
4 филийки бриош

УКАЗАНИЯ


ПРИГОТВЯНЕ НА ГРАНИТАТА

1. Пригответе кафето в кафеварка.

2. Поставете захарта и ванилията в тенджера и оставете да заври.

3. Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.

4. Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА С РИКОТА И ЗАПЕЧЕН БРИОШ

1. Разбийте сиренето рикота с пудра захар с бъркалка до получаване на еднородна смес и охладете в хладилник.

2. Запечете филийките бриош във фурната за 5 минути на 180°С.

Накрая сервирайте гранитата в чаша, гарнирана с една супена лъжица сладка рикота и филийка запечен бриош.

Ако посетите Италия през лятото, особено южната част на Италия, трябва да опитате прочутата гранита. Освежаваща, пикантна и сладка наслада, това е задължителна напитка, особено в горещите дни.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.