Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT АLT

Сладолед с кафе: емблематичната рецепта

Научете как да приготвите един от най-емблематичните и обичани десерти в света.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Този десерт няма нужда от обяснение.

Сладоледът е може би най-обичаният и емблематичен десерт в света – прочут навсякъде по света.

Произходът му датира от древността, когато вероятно плодовете, млякото, медът и други храни са били охлаждани, за да се запазят. Имайте предвид, че има сведения за замразени млечни продукти, датиращи от династията Танг (618 – 907 г.).

Но сладоледът, какъвто го познаваме днес, е изобретен от Бернардо Буонталенти, известен архитект, работил в двора на Катерина де Медичи през 17-и век.

Сега нека научим как да приготвим тази вкусна рецепта! 

СЪСТАВКИ

3 яйца

150 г захар

300 г сметана

10 г (3 с.л.) Lavazza Prontissimo!

60 мл (4 чаши) еспресо „ристрето“

УКАЗАНИЯ

1.     Пригответе чаша еспресо и разтворете в него Lavazza Prontissimo! в горещото         еспресо.

2.     Разбийте охладената сметана, докато получите желаната консистенция, оставете я в хладилника и        се заемете с яйцата.

3.     Отделете жълтъците от белтъците.

4.     Добавете 100 г захар към жълтъците, разбъркайте ги с електрически миксер, докато получите         гъст мус (около 3 минути), и след това го прибавете към битата сметана:         не забравяйте да разбърквате бавно.

5.     Разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г от останалата захар.

6.     Добавeте всичко към крема с жълтъците, като бъркате от дъното нагоре.

7.     След като получите еднородна смес, добавете студеното кафе и разбъркайте бавно.

НАКРАЯ

Сложете сладоледа в купа, покрийте го с домакинско фолио и го приберете във фризера.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.