*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете как да приготвите един от най-емблематичните и обичани десерти в света.
Този десерт няма нужда от обяснение.
Сладоледът е може би най-обичаният и емблематичен десерт в света – прочут навсякъде по света.
Произходът му датира от древността, когато вероятно плодовете, млякото, медът и други храни са били охлаждани, за да се запазят. Имайте предвид, че има сведения за замразени млечни продукти, датиращи от династията Танг (618 – 907 г.).
Но сладоледът, какъвто го познаваме днес, е изобретен от Бернардо Буонталенти, известен архитект, работил в двора на Катерина де Медичи през 17-и век.
Сега нека научим как да приготвим тази вкусна рецепта!
3 яйца
150 г захар
300 г сметана
10 г (3 с.л.) Lavazza Prontissimo!
60 мл (4 чаши) еспресо „ристрето“
1. Пригответе чаша еспресо и разтворете в него Lavazza Prontissimo! в горещото еспресо.
2. Разбийте охладената сметана, докато получите желаната консистенция, оставете я в хладилника и се заемете с яйцата.
3. Отделете жълтъците от белтъците.
4. Добавете 100 г захар към жълтъците, разбъркайте ги с електрически миксер, докато получите гъст мус (около 3 минути), и след това го прибавете към битата сметана: не забравяйте да разбърквате бавно.
5. Разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г от останалата захар.
6. Добавeте всичко към крема с жълтъците, като бъркате от дъното нагоре.
7. След като получите еднородна смес, добавете студеното кафе и разбъркайте бавно.
Сложете сладоледа в купа, покрийте го с домакинско фолио и го приберете във фризера.