Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT ALT

СЛАДКА И АРОМАТНА РЕЦЕПТА: ТОРТА С ЛИМОН И КАФЕ

Научете как да приготвите популярната и вкусна лимонова торта с изненадващ привкус на кафе.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Tортата с лимон и кафе е вкусен вариант на популярната лимонова торта.

Произлязла от сладкарница в Соренто, сега е типичен неаполитански десерт. Създадена е през 1978 г. от Кармине Марзуило, сладкар от Соренто.

Ароматна и деликатна, тази версия на лимонова торта с кафе е кремообразна и  богата на сладост.

За да приготвите тази вкусна и лесна рецепта, предлагаме да използвате блендове като Qualità Oro. Блендът от Централна Америка е създаден от селекцията на най-добрите зърна Арабика, със сладки и плодови ароматни нотки.

СЪСТАВКИ

ЗА СМЕСТА ЗА ТОРТАТА:

250 г пресято брашно

128 г меко масло

5 чаши вода

ЗА ЯЙЧЕНИЯ КРЕМ:

48 г кафе на зърна Qualità Oro

8 жълтъка

100 г захар

48 г царевично нишесте

5 чаши мляко

ЗА ЛИМОНЕНИЯ ТОПИНГ:

4 пресни жълти лимона

150 г захар

4 жълтъка

48 г масло

1 шушулка ванилия

ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА:

листа от лимонена върбинка

УКАЗАНИЯ

ПРИГОТВЯНЕ НА СМЕСТА ЗА ТОРТАТА:

1.     Започнете, като замесите брашното и мекото масло с ръка.

2.     Добавяйте водата постепенно, докато получите еднородна смес.

3.     Направете топка от сместа и я поставете върху плота.

4.     Прехвърлете я в кръгла форма с диаметър около 30 см или във форма за кексчета.

5.     Печете на 180°С в продължение на 30 – 40 минути до златистокафяво.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЯЙЧЕНИЯ КРЕМ:

1.     Разбийте жълтъците със захарта в купа за 4 минути, докато сместа побелее.

2.     Добавете царевичното нишесте.

3.     Сипете зърната Qualità Oro в метален гевгир и ги потопете в съд с мляко, където да врят на тих огън в продължение         на 5 минути.

4.     Извадете зърната кафе, изсипете горещото мляко в сместа и разбъркайте.

5.     Кипнете цялата смес отново за 3 – 4 минути, като разбърквате и внимавате           течността да не изкипи.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЛИМОНОВАТА ЗАЛИВКА:

1.     С блендер разбийте лимоните, нарязани на парчета (включително кората и сока), със захар,                  масло, жълтъците и ванилията до постигане на гладка консистенция.

2.     Варете сместа в продължение на 10 минути, за да премахнете горчивия вкус.

3.     След това претрийте сместа през конусовидна (китайска) цедка.

4.     Добавете маслото, за да подсладите всичко.

5.     Охладете и приберете в хладилника.

НАКРАЯ

Равномерно покрийте основата на тортата с кафеения крем и завършете с лимоновия топинг. Гарнирайте с кора от лайм и малко листа от върбинка: десертът вече е готов за опитване!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.