Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT АLT

КАФЕ КАПУЧИНО: КРЕМООБРАЗНО, ВКУСНО, ЕМБЛЕМАТИЧНО

Най-добрата рецепта за приготвяне на една от най-обичаните италиански напитки в света в няколко лесни стъпки.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

обичано по целия свят, то е една от най-емблематичните напитки. Докато някои хора не могат да започнат деня си без да пият капучино, други предпочитат да му се насладят по време на следобедната или вечерната си почивка.

Дами и господа:  Кафето капучино!   

Някога името му се е отнасяло до приликата му с кафявия цвят на расото на капуцински монах. Произходът му датира от много популярна легенда, която свързва името му с фриулски презвитерий, който за първи път решава да коригира силния вкус на кафето с малко мляко. Поради тази причина през 20-и век, благодарение на пускането на пазара на първите еспресо кафе машини, напитката започва да придобива вида, който познаваме днес.

За да приготвите тази емблематична напитка, предлагаме да използвате блендове като Intenso.  Интензивнос плътен вкус и балансирано еспресо, направено от комбинация от  Арабика от Централна и Южна Америка и Робуста от Азия и Африка.

СЪСТАВКИ

ЗА КРАМБЪЛА:

1 капсула еспресо

50 г. масло

50 г брашно

50 г захар

17 г бадемово брашно

 

ЗА КРЕМА:

2 капсули еспресо

250 г маскарпоне

4 жълтъка

3 листа желатин

60 г захар

 

ЗА СМЕТАНАТА С ЧЕРЕН ПИПЕР:

200 мл. течна сметана

8 г смлян черен пипер (или ванилия, или канела)

17 г захар

Натурална сол

 

КАКВО ВИ ТРЯБВА:

Ръчен пасатор „3 в 1“ 

УКАЗАНИЯ

ПРИГОТВЯНЕ НА КРАМБЪЛА:

1.     Смесете маслото, омекнало до стайна температура, със захарта, брашното, бадемовото брашно и съдържанието             на една капсула еспресо Intenso, докато получите гладка и еднородна смес.

2.     Поставете върху тава.

3.     Печете на 180°C в продължение на 10 – 15 минути, докато покафенее леко.

4.     Извадете от фурната, оставете да изстине и след това разтрошете.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

1.     С помощта на ръчен миксер разбийте жълтъците със захарта, докато сместа побелее и         стане пухкава.

2.     Накиснете желатина в студена вода до омекване.

3.     След като омекне, отцедете го и го разтворете в 2 чаши espresso Intenso.

4.     Разбъркайте.

5.     Добавете разбитите жълтъци към сместа.

6.     Добавете маскарпонето и бъркайте в продължение на поне 5 – 6 минути, докато съставките се смесят         добре.

7.     Сипете от сместа на дъното на чашите (като запълните не повече от 2/5 от обема им).

8.     Сложете в хладилника за поне 30 минути.

ЗА СМЕТАНАТА С ЧЕРЕН ПИПЕР:

1.     Разбъркайте течната сметана с черния пипер с помощта на телена бъркалка.

2.     Добавете щипка сол и захар.

НАКРАЯ:

1.     Извадете предварително напълнените чаши от хладилника, изсипете сметаната, така че да запълни около         2/5 от чашата, и гарнирайте с крамбъла: кафе капучиното е готово за опитване.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.