Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT alt

РЕЦЕПТА ЗА V60: ЯПОНСКИ МЕТОД ЗА СКЪПОЦЕННО КАФЕ

Научете как да приготвите чиста и ароматна чаша филтърно кафе с автентичния метод V60.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Не го наричайте американско: това филтрирано кафе е по-разредена напитка, с по-малко плътно тяло от еспресото, но много различно от любимото „дълго кафе“ в Съединените щати.

Името V60 идва от 60-градусовия ъгъл и коничната форма на дрипъра. Ако се използва правилно, може да произведе много чиста чаша кафе и може да подобри ароматите на любимия ви бленд.

Произходът на този метод може да се проследи до 1908 г., когато Мелита Бенц, немска домакиня от Дрезден, използва за първи път лист хартия като филтър за приготвяне на кафе. Този метод обаче е вдъхновен от японската техника за приготвяне на чай.

КАК ГО ПРИГОТВЯТЕ?

·       Използвайте бленд смляно кафе за филтър

·       Поставете коничния хартиен филтър във V60 и го навлажнете обилно с гореща вода, за да загреете V60, както и каната, за да премахнете всякакви миризми на хартия от филтрите.

·       Поставете желаната доза във филтърния конус и започнете да наливате.

·       Продължете да наливате, докато достигнете желаното съотношение на приготвяне (съотношението между вода и смляно кафе). Приблизително 30 секунди за екстракция от 2/3 минути.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.