*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Мислили ли сте някога, че талиателите могат да бъдат вкусен десерт? Насладете се с нас на тази иновативна рецепта
Талиатели с кафе е сладък вариант на едно от най-популярните ястия в света: талиатели.
Известен най-често със сос Ragù, но подправен по много начини, сещате ли се за по-оригинален десерт?
Пастата с яйца, типична за Емилия-Романя и широко разпространена в традиционната кухня на Централна и Северна Италия, името й произлиза от италианския глагол "tagliare", тъй като традиционно тя се получава чрез разточване на тестото на тънък лист и нарязването му.
Произходът на талиателите е много древен и трудно се документира, тъй като тяхната история е преплетена с тази на други видове паста. Въпреки това, в римско време те вече са били популярно ястие и са били известни като"legane", както са споменати от Хораций.
За да приготвите тази оригинална рецепта, предлагаме да използвате блендове като Qualità Rossa: балансирано и с плътен вкус еспресо, създадено от обединяването на естествена бразилска Арабика и Робуста.
Насладата от страхотна чаша кафе винаги е било обичан релаксиращ момент сред италианските семейства.
ЗА ТАЛИАТЕЛИТЕ
340 г брашно тип 00
5 яйца
25 г кафе на прах
ЗА СОСА
250 г козе сирене
100 мл мляко
100 г сметана
74 г лешници
100 г масло за сотиране на пастата
5 г кафе на прах
ПРИГОТВЯНЕ НА ТАЛИАТЕЛИТЕ
1. Пресейте брашното с кафето на прах.
2. Направете кладенче в сухите съставки и чукнете 5 яйца вътре.
3. Месете в продължение на 5 минути, докато получите твърдо еднородно тесто.
4. Покрийте тестото с прозрачно домакинско фолио и го оставете да престои един час.
5. Разточете тестото на дървена дъска и направете талиатели с машина за паста.
6. Натрошете козето сирене и го сложете в тенджера с млякото и сметаната.
7. Добавете сол и черен пипер на вкус и бъркайте сместа, докато получите гъст, кадифен крем.
8. Сварете талиателите.
Сотирайте с масло и нарязани лешници.