*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете с Lavazza как да изпитате нови начини да се насладите на еспресото
Coffee Design е кафе, което среща креативността, свят, който трябва да бъде открит, който е резултат от изненадващи комбинации от вкусове.
Всъщност това не съществуваше допреди няколко години, когато Lavazza превърна Coffee Design в истинска форма на изкуство. Дори вкусът на капучино или еспресо е обогатен с изненадващи аромати и вкусове.
Нашите идеи се раждат в лаборатория на Training Center, посветена изцяло на Coffee Design, където създаваме иновативни продукти, експериментираме с нови комбинации от вкусове и разработваме инструменти за приготвяне и поднасяне на кафе.
Отправната точка за тези фантастични творения? Всичките иновации и опит на Lavazza.
ТИРАМИСУ 2.0
Тирамису, в което ролите на класическите съставки са разменени. Бисквитите се превръщат в лист какао, кафето е леко като въздух чрез студена инфузия, а маскарпонето има по-малко участие. Слой след слой, лекотата на текстурите се балансира от ароматите на съставките, а върху десерта се поръсва смляно кафе.
В центъра на рецептата е течният център от кафе, постигнат с процеса на обратна сферификация, изобретен от Феран Адрия. В основата от солен крамбъл с кафе е поставена сфера от кафе, обвита в крем от бял шоколад и сметана за кафе. Срежете, за да откриете сладката изненада на текстури и аромати.
Тази млечна супа от само няколко прости съставки черпи силно вдъхновение от миналото и традициите на селото. Карамелизираната хлебна основа се съчетава перфектно с ганаша от кафе и се сервира в крем от кадифено мляко, ароматизирано със смляно турско кафе.
Трите малки хрупкави целувки са създадени с инстантното кафе Lavazza (разтворимо кафе с много високо качество). Сервирани заедно с класическата чаша еспресо, те превръщат необходимото еспресо в истинско дизайнерско творение.
В знак почит към света на кафето, това карамелизирано желе със забележителна кристализирана текстура и основа от студено кафе (извлечено айс кафе) е представено на Identità Golose през 2015 г. То носи характерния почерк на международно признатия майстор на гурме сладкишите Лорета Фанела.
Кафе сладкиш от бутер тесто със специфичен вкус и маслена, ароматна текстура, който идеално се комбинира и със сладки, и със солени почерпки. Идеален за късна закуска и континентална закуска. Превъзходно вкусово изживяване с портокалов мармалад и гъши дроб.
Кафеен терен е творческа идея, разработена от Training Center Lavazza в чест на най-престижния тенис турнир на червен корт. Лешниковият ганаш е щедро напоен с кафе, а оранжевият му цвят символизира червения корт на „Ролан Гарос“. Кафееният слой се приготвя чрез създаване на нов вкусен крамбъл, в който 30% от тестото е направено от утайка от екстрахирано кафе. Топката за тенис, поставена върху този корт, е лешникова пралина в бял шоколад и лимон от Г. Гобино.
Този продукт преобразява кафето макиато в желе от еспресо с перли от сметана. Перлите се създават от течна сметана с уред за хайвер, с който те се пускат в азот. Ниската температура (-196°C) превръща сметаната в малки бели перли, чиито вкус и текстура са перфектният магически контраст с желето от кафе. това е въображаемо преоткриване на кафето макиато, в което еспресото е меко желе. Течният азот трансформира течната сметана в ледени перли, които придават на рецептата приятен контрастен завършек от различни текстури и температури.
Кофитейл № 50, дължащ името си на последното издание на Най-добрите 50 ресторанта в Лондон, е коктейл на основата на кафе Lavazza Kafa, извлечено в продължение на 12 часа (студено извлечено), към което се добавят Havana Club и лимонени кори. Резултатът напомня за класическия коктейл Cuba Libre,поднасян в малки прозрачни буркани в духа на тенденцията при сервиране в „бурканче за сладко“!
CUCCHIAINO ÈSPESSO
Проектирана от креативния испанец Тони Сегара, това е перфорирана лъжица, създадена специално за Èspesso, първото твърдо кафе в историята. Дупката в средата подчертава твърдата текстура на Èspesso.
Проектирана от Клаудио Карамел и патентована от Lavazza, чашата Passion>Me е шейкър за коктейли, съчетаващ традиционната функционалност с игривостта на представяне. Коктейлът Passion>Me се сервира с основните си съставки, вече смесени вътре в чашата, а капакът, съдържащ кафе еспресо, се поставя с главата надолу върху него. Потребителят добавя кафето към другите съставки и разклаща като барман.
Патентована от Lavazza, двойната чаша е вдъхновена от оригиналното виенско кафе, при което сметаната и кафето се сервират отделно. Двойната чаша обединява концепцията за дегустация на два различни по текстура и температура продукта в една чаша, както в случая на специалитетитеTandem Espresso и Tandem Cappuccino.
Връхна точка на кафе културата във всичките ѝ форми, машината за капучино Cuor di Crema възниква от сътрудничеството между екипа на Учебния център на Lavazza и отдела за бизнес оборудване. Патентована от Lavazza, Cuor di Crema улеснява приготвянето не само на домашното капучино, но и на много други вкусни и традиционни италиански топли и студени напитки.
Една проста и брилянтна идея как да разбъркате захарта в кафето, без да изгубите каймака отгоре, като запазите пълния аромат на своето еспресо. Espoon е уникална лъжица с дупка в средата, създадена за Lavazza от Давид Олдани, един от най-известните готвачи и дизайнери в света. Когато Espoon влезе в контакт с каймака на еспресото, тя преминава леко през него и предотвратява разпръскването на аромата, като пречи на твърде бързото охлаждане на кафето, както се случва с традиционните лъжици.
Иновативен инструмент, използван за приготвяне на Geloespresso, айс кафе, и нов начин да се наслаждавате на класическо студено кафе. В контейнера, патентован от Lavazza, първо сложете леда и след това горещо еспресо, подсладено на вкус. След няколко секунди просмукване през леда, кафето достига желаното ниво на свежест и след това се спуска в чашата, като преминава през калибрираната дупка в долната част. Магически трик, който е толкова прост, колкото и изтънчен – най-добре е да се използва прозрачен охладител за кафе.
Постоянното търсене на иновативни решения създава този нов, ексклузивен универсален миксер. Разработен и патентован от Учебния център на Lavazza и отдела за бизнес оборудване, универсалният миксер може да се използва за бързо и перфектно приготвяне на всички наши уникални еспресо специалитети, както и за други топли и студени напитки. С него можете да приготвяте мляко за капучино и горещ шоколад, кафе шейкове и други иновативни рецепти. Разнообразието от различни функции може да се използва за подготовка на до 4 порции. Автентичната компактна система за множество напитки обединява в един инструмент цялото оборудване, най-често използвано в кафенетата.
След перфорираната лъжица Espoon екипът на Учебния център и Давид Олдани разработват Ecup: изчистена, елегантна чаша със скосена ъглова страна, с която еспресото плавно се плъзга от дюзата на машината. Чашата има специална въздушна камера, която изолира кафето, за да не се изгорите, а двете малки кухини от двете страни на чашата предоставят място за пръстите ви. С Ecup еспресото се плъзга постепенно в чашата, така че каймакът остава цял и вкусът и ароматът се запазват напълно.