Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
Баварска торта с кафе Баварска торта с кафе

Как да приготвим вкусна баварска торта с кафе

Насладете се на вкуса на баварския десерт с целия вкус и изживяване на кафе Lavazza.

От екипа на Lavazza 2/3 минути 

Сред многото десерти, които можете да приготвите с аромата на кафе има един много вкусен. Имаме предвид баварската торта с кафе, свеж и мек десерт, украсен от нотките на напитката, способен да осигури още по-приятен и отличителен вкус. В тази статия ще видим всичко необходимо, за да го приготвите по най-добрия начин и да стане вкусно!

Съставки

На първо място, ето съставките, от които се нуждаете за рецептата за баварска торта с кафе. Както виждате, те са малко и можете лесно да ги намерите!

  • 100 г кафе еспресо
  • 4 жълтъка
  • 150 г пълномаслено мляко
  • 175 г захар
  • 300 г сметана
  • 25 мл кафеен ликьор Borghetti
  •  5 г желатин

Методът за приготвяне на баварска торта с кафе

  •  Първо сложете желатина в студена вода, за да омекне.
  •  След това сложете млякото и кафето да заврят в тенджера, а в друг съд смесете захарта и   жълтъците с бъркалка.
  •  Когато сместа от жълтъци и захар побелее, добавете сместа от мляко и кафе, като разбърквате с лъжица.
  • В този момент изсипете сместа в тенджера и варете на слаб огън, без да спирате да бъркате – ще бъде готова, щом стане кремообразна.
  •  Разтопете желатина в сметаната, след като я свалите от котлона.
  • Веднага след като тази стъпка приключи, покрийте крема с прозрачно домакинско фолио и го оставете да изстине до стайна температура.
  • Време е да разбиете сметаната и да я добавите, като разбърквате с движения от долу нагоре.
  •  Всичко, което трябва да направите сега, е да намокрите формите със студена вода и да изсипете сместа в тях, като я оставите да престои в хладилника за около шест часа.
  • Обърнете формите в чиния, гарнирайте по желание и сервирайте.

Перфектната презентация

Въпреки името, произходът на баварската торта изглежда е френски. Консумирана е в началото на осемнадесети век в Германия като напитка, приготвена от мляко, чай и ликьор, внасяни от френски готвачи, които са работили в баварския двор. Век по-късно се разпространява във Франция като десерта, който познаваме в наши дни, като вариант на тази напитка.

Можете да украсите баварската торта с кафе по различни начини, включително с топка сметана, канела, зърна кафе или нарязани сушени плодове.


Баварска торта с кафе Lavazza


Идеалното кафе за тази рецепта

Еспресото се препоръчва силно за тази рецепта. Интензивна и с плътен вкус, балансирана смес, съчетаваща Арабика от Централна и Южна Америка и Робуста от Азия или Африка – това е правилният избор, за да придадете на десерта устойчив вкус и прекрасен аромат.

Тази невероятна и бърза рецепта определено ще се окаже най-добрият начин да завършите вечерята си и да очаровате гостите си! Баварският кафе сладкиш е лесен за приготвяне и вкусен, неизискващ и ароматен десерт, който всеки ще оцени, а любителите на кафето безумно ще се влюбят!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.