*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Вкусен начин да се насладите на любимото си кафе сами или в компания. Подобрете своите кафе моменти с Lavazza
Със своя интензивен аромат и силен вкус ликьорът с кафе е един от най-обичаните ликьори в света.
Произходът му датира от обединението на Италия, което се случва през 60-те години на 19-и век. Благодарение на интуицията на Уго Боргети, италианският собственик на Caffè Sport, тази печеливша комбинация от алкохол и кафе е създадена и сервирана за първи път на пътниците по време на откриването на железопътна линия.
За да приготвите тази вкусна рецепта, предлагаме да използвате смеси като Qualità Rossa. Балансирано еспресо с плътен вкус, представител на италианската червена страст, родено от съюза на естествена бразилска Арабика и Робуста.
ЗА ЗАХАРНИЯ СИРОП
250 мл вода
260 г кафява захар
ЗА РЕЦЕПТАТА
260 мл 95° алкохол
95 мл кафе еспресо
20 г кафе на прах
150 мл вода
2 шушулки ванилия
ПРИГОТВЯНЕ НА ЗАХАРНИЯ СИРОП
1. Разбъркайте захарта и водата в тенджера.
2. Оставете да заври и да къкри 9 минути.
ПРИГОТВЯНЕ НА ЛИКЬОРА
1. Залейте ванилията и кафето на прах с алкохола и ги оставете да киснат в продължение на 7 дни.
2. Прецедете получената течност с помощта на салфетка или хартиен филтър, предварително намокрени и изстискани, фина цедка или голямо сито.
3. Пригответе еспресото.
4. Смесете захарния сироп (260 г) с алкохола.
5. Добавете еспресото и след това малко вода, за да намалите алкохолното съдържание.
6. Оставете да изстине на стайна температура.
7. Налейте в бутилка и сложете във фризера.
След като изстине, ликьорът е готов за поднасяне!