*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Едно от най-известните и обичани ястия в света: вкусна рецепта за кафе, преразгледана от Lavazza.
Телешкото филе е едно от най-обичаните и познати ястия в света.
Ястие с древен произход, то може да бъде видяно преразглеждано многократно в гастрономическата култура на много страни по света.
Това е вкусна и питателна комбинация, идеална за обяд или вечеря.
Но мислили ли сте някога да добавите малко аромат на кафе ? Нека разберем как!
За да приготвите тази вкусна и лесна рецепта, предлагаме да използвате блендове като Prontissimo classico. Изключителна смес на 100% разтворимо кафе Арабика, гладко и добре балансирано, с деликатен намек за карамел.
1 говеждо филе
50 г брашно тип 00
2 цели яйца
50 г галета
100 г натрошени бадеми
42 г разтворимо кафе 40 г захар
2 портокала
2 глави резене
Сол на вкус
Кафе на прах, колкото е необходимо
Зехтин екстра върджин на вкус
Нарежете филето на парчета по 3–4 см.
ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЕТО
1. Изсипете го в дълбока купа и потопете в нея парчетата филе.
2. Покрийте с прозрачно домакинско фолио и оставете да кисне.
ПРИГОТВЯНЕ НА КЛАСИЧЕСКА ПАНИРОВКА
1. Пригответе панировката, като сложите парче в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата с натрошени бадеми.
2. Уверете се, че парчетата са покрити добре със сместа и ги изпържете в зехтин екстра вирджин.
3. Отстранете излишния зехтин, като поставите парчетата върху лист кухненска хартия.
ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТАТА
1. Добавете ситно нарязаното резене и резенчета портокал.
2. Подправете салатата с портокалов цитронет.
Аранжирайте парчетата филе в средата на чинията, прибавете салатата отстрани и поръсете с кафе на прах.