*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете с Lavazza как да приготвите безглутенова версия на една от най-обичаните торти с кафе.
Безглутенова торта с кафе е безглутенова версия на един от най-популярните и много обичани американски десерти, класическата торта с кафе.
С мека текстура, подобна на тази на бриош, тортата с кафе често се придружава от чаша кафе или чай.
Произходът ѝ датира от осемнадесети век, когато американските готвачи приготвят сладкиши с аромат на кафе, за да не хабят напитката.
След края на Първата световна война, благодарение на съвременните техники за пастьоризация, тортата с кафе се покрива със заквасена сметана.
Този вариант е вкусен и подходящ за всеки.
4 яйца
60 мл растително масло
100 мл кафе
150 г пудра захар
1 г сол
75 г картофено нишесте
30 г оризово брашно
45 г царевично нишесте
Кората на половин лимон
8 г мая
1 саше ванилов екстракт
1. Пригответе кафето и го оставете да се охлади малко: за тази рецепта то трябва да бъде хладко.
2. Разделете жълтъците от белтъците.
3. Смесете кафето с олиото и лимоновата кора, като разбърквате с телена бъркалка.
4. Пресейте брашното с бакпулвера, захарта и екстракта от ванилия, за да стане сместа лека и пухкава.
5. Разбийте белтъците на твърд сняг за около 5 минути, като добавите щипка сол.
6. След като разбиете белтъците, ги добавете към сместа, като ги бъркате от дъното нагоре, за да не стане на бучки.
7. Вземете формите за кексчета, намажете ги с мазнина и изсипете около 100 г смес във всяка форма: кексчетата вече са готови за печене.
Поставете ги във фурната за 35 минути при 150°С.