Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT ALT

ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКОЛАДОВИ ФУНИЙКИ С КАФЕ LAVAZZA

Бърза и проста рецепта от майсторите на Lavazza, идеална за наслада по всяко време на деня.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Шоколадовите фунийки с кафе са вкусна вариация на емблематичния контейнер за сладолед, използван по целия свят.

Направена от вафли или бисквити, фунийката за сладолед е изобретена през 1903 г. от Итало Маркиони, италианец от Кадоре, който я патентова във Вашингтон.

Днес ви я представяме в този изключително вкусен и лесен за приготвяне вариант. Можете ли да си представите нещо по-вкусно за десерт?

СЪСТАВКИ

ЗА ФУНИЙКАТА

200 г темпериран шоколад

10 г кафе на прах

 

ЗА ЛИМОНОВАТА СМЕС  

7 г захар

2 г лимонова кора

20 г лимонов сок

50 г италиански меренг

70 г 35% сметана, полуразбита

2 г желатин

 

ЗА ПОРТОКАЛОВАТА СМЕС

7 г захар

2 г портокалова кора

20 г портокалов сок

50 г италиански меренг

70 г 35% сметана, полуразбита

2 г желатин

 

ЗА КАФЕЕНАТА СМЕС

80 г жълтъци

220 г 35% сметана

60 г захар

50 г кафе ристрето

60 г царевично нишесте

40 г вода

8 г ром

УКАЗАНИЯ

ПРИГОТВЕТЕ ФУНИЙКАТА

1.     Смесете смляното кафе с темперирания шоколад.

2.     Излейте сместа във фунийките.

3.    Изчакайте няколко секунди. Обърнете ги, за да отстраните излишния шоколад.

ПРИГОТВЕТЕ ЦИТРУСОВИЯ МУС

1.     Подобрете захарта с цитрусовата кора и добавете сока.

2.     Разбийте в меренга и добавете част от сместа към омекналия желатин.

3.    Покрийте и добавете към полуразбитата сметана. 

НАКРАЯ

1.     Напълнете фунийките с готовия крем.

2.    Гарнирайте ги с кафе на зърна и се насладете на сладостта им.  

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.