*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Бърза и проста рецепта от майсторите на Lavazza, идеална за наслада по всяко време на деня.
Шоколадовите фунийки с кафе са вкусна вариация на емблематичния контейнер за сладолед, използван по целия свят.
Направена от вафли или бисквити, фунийката за сладолед е изобретена през 1903 г. от Итало Маркиони, италианец от Кадоре, който я патентова във Вашингтон.
Днес ви я представяме в този изключително вкусен и лесен за приготвяне вариант. Можете ли да си представите нещо по-вкусно за десерт?
ЗА ФУНИЙКАТА
200 г темпериран шоколад
10 г кафе на прах
ЗА ЛИМОНОВАТА СМЕС
7 г захар
2 г лимонова кора
20 г лимонов сок
50 г италиански меренг
70 г 35% сметана, полуразбита
2 г желатин
ЗА ПОРТОКАЛОВАТА СМЕС
7 г захар
2 г портокалова кора
20 г портокалов сок
50 г италиански меренг
70 г 35% сметана, полуразбита
2 г желатин
ЗА КАФЕЕНАТА СМЕС
80 г жълтъци
220 г 35% сметана
60 г захар
50 г кафе ристрето
60 г царевично нишесте
40 г вода
8 г ром
ПРИГОТВЕТЕ ФУНИЙКАТА
1. Смесете смляното кафе с темперирания шоколад.
2. Излейте сместа във фунийките.
3. Изчакайте няколко секунди. Обърнете ги, за да отстраните излишния шоколад.
ПРИГОТВЕТЕ ЦИТРУСОВИЯ МУС
1. Подобрете захарта с цитрусовата кора и добавете сока.
2. Разбийте в меренга и добавете част от сместа към омекналия желатин.
3. Покрийте и добавете към полуразбитата сметана.
1. Напълнете фунийките с готовия крем.
2. Гарнирайте ги с кафе на зърна и се насладете на сладостта им.