Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Тайната на една неаполитанска кафеварка

Научете една от най-добрите рецепти за кафе: научете как да приготвите перфектното кафе според неаполитанската традиция.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Кафето, особено за италианците, е ритуал, а приготвянето му е истинско изкуство!

В допълнение към по-известния метод, Мока, имаме и емблематичната неаполитанска кафеварка.

Неаполитанското cuccumella на местния диалект е кафеварка, която, за разлика от Мока, използва не налягането, генерирано от парата, за да прокара водата през кафето, а изцяло силата на гравитацията.

Изобретена във Франция през 1819 г. от парижанина Мориз, тази кафеварка печели популярност в Италия като уред, използван за приготвяне на кафе у дома, превръщайки се в един от символите на неаполитанската култура и традиция.

Терминът cuccumella, използван в Неапол, е умалително от cuccuma, медна или теракотена ваза, и произлиза от латински.

ОТ КАКВО Е СЪСТАВЕНА CUCCUMELLA?

Кух резервоар: Гладък и оборудван с място за поставяне на смляно кафе.

Перфориран резервоар: Снабден с дръжка и малък отвор за избягване на въздушни камери и за разбиране кога водата кипи. След като се напълни с вода, кухият резервоар се поставя вътре в него.

Филтър за кафе: Съдържа смляно кафе. Този филтър трябва да се завинти към резервоарите.

Кафеварка: Снабдена с дръжка и чучур, от който излиза кафето за сервиране. След като кафето е готово, то се събира в нея.

Капак: Поставя се върху кафеварката, след като се развие от останалата част на купата.

Мистериозен и сложен като алхимическа формула, процесът на приготвяне на кафе в неаполитанска кафеварка изисква повишено внимание към детайлите: ето всичко, което трябва да знаете за насладата от na tazzulella и  перфектното кафе!

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.