НАЗАД
Една минута
TheCoffeeBook

А като Арабика

Публикувано на 03 юли 17

В момента кафе Арабика съставлява две трети от световното производство на кафе.

Растението е доста деликатно и изисква по-интензивни грижи от Робустата.

Зърната имат издължена яйцевидни форма, зеленосин цвят и са маркирани с плитка криволичеща бразда.

Идеалното им местообитание е на надморска височина между 600 и 2000 метра: колкото по-високо, толкова по-добри са сетивните качества на зърната.

 

Най-големите производители на кафе са страните в Южна и Централна Америка, но може да се намери кафе с отлично качество и в някои области на Африка и Азия.

 

 

Кафето Арабика е много ароматно, уханно, сладко и леко киселинно.

Нивото на кофеина е по-ниско от това, съдържащо се в сорта Робуста: в зеленото кафе е около 1,4%.

 

A come Arabica
A come Arabica

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
К като кафе

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Б като бленд

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като интензитет

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Г като горчиво

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
О като обработка

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като изпичане

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Р като Робуста

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Т като тяло

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ