Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
2H

Съставки
ЗА ФУНИЙКАТА
  • 200 г темпериран шоколад
  • 10 г кафе на прах
ЗА ЛИМОНОВАТА СМЕС
  • 7 г захар
  • 2 г лимонова кора
  • 20 г лимонов сок
  • 50 г италиански целувки
  • 70 г 35% сметана, полуразбита
  • 2 г желатин
Приготвяне

Съставки
ЗА ПОРТОКАЛОВАТА СМЕС
  • 7 г захар
  • 2 г портокалова кора
  • 20 г портокалов сок
  • 50 г италиански целувки
  • 70 г 35% сметана, полуразбита
  • 2 г желатин
ЗА КАФЕЕНАТА СМЕС
  • 80 г жълтъци
  • 220 г 35% сметана
  • 60 г захар
  • 50 г кафе ристрето
  • 6 г царевично нишесте
  • 40 г вода
  • 8 г ром
Приготвяне

Приготвяне

Фунийката

Смесете смляното кафе с темперирания шоколад и налейте сместа във фунийки; след няколко минути ги обърнете, за да отстраните излишния шоколад. 

3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img3-sx
4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img2-dx

Поднасяне

Напълнете конусите с подготвените смеси и ги украсете с кафе на зърна.

 

5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img4-sx
7.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-thumb

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Гранита с кафе и крем с рикота

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА