за тестото
Разтворете маята със захарта в хладка вода.
Пресейте всички брашна, омесете половината с вода и кафе и след това добавете сол.
Добавете останалата част от брашното и продължете да месите около 20 минути.
за тестото
Разтворете маята със захарта в хладка вода.
Пресейте всички брашна, омесете половината с вода и кафе и след това добавете сол.
Добавете останалата част от брашното и продължете да месите около 20 минути.
Сложете тестото в купа, покрита с фолио, и оставете тестото да удвои обема си при стайна температура (около 3 часа).
Покрийте формата с хартия за печене и наръсете основата с царевично нишесте, за да не залепне хлябът.
Извадете тестото от купата, помесете го известно време, нарежете го на 3 части и го сложете във формите.
Покрийте калъпите с фолио и оставете тестото да удвои обема си на стайна температура за още 2 часа.
Печете хляба на 200 °C за около 20 – 25 минути, като поставите съд с вода във фурната.
за бекона
Поръсете нарязания бекон с кафява захар и го запечете в микровълнова печка или фурна на режим грил за минута/минута и половина.
Нарежете ароматизирания с кафе хляб на филийки и го запечете. Наредете бекона отгоре и поръсете с кафява захар за завършек.