Тарт с мока

ТРУДНОСТ
2H

Тартът с мока е вкусен и лесен за приготвяне десерт, съчетаващ традиционната текстура на сладкиша с дръзкия вкус на плънка от ганаш. Перфектен за закуска и похапване през деня.
Съставки
  • 60 мл кафе
  • 25 г захар
  • 3 яйца
  • 60 мл сметана
  • 125 г натурален шоколад с 50% какао
  • 100 г брашно
  • 20 г какао
  • 75 г масло с екстракт от ванилия
  • кора от лимон
Приготвяне
Крем ганаш

Плънката от ганаш: Разбъркайте два жълтъка със захар и бъркайте, докато сместа побелее. Загрейте сметаната до кипване. Добавете жълтъците и ги гответе на температура до 90 °C. Добавете кафето и разбъркайте добре. Изсипете сместа върху ситно нарязания шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се стопи напълно. Охладете в хладилника.

Сладкиш с маслено тесто

Нареже маслото на парченца и го стоплете до стайна температура. Направете кладенче в брашното и какаото. Сложете вътре маслото, захарта и яйцата. Смесете съставките и след това добавете толкова брашно, че да получите гладко тесто. Охладете в хладилник за един час. Разстелете тестото върху дъното и повдигнете ръбовете на формата. С вилица набодете дъното на тарта. Печете във фурна без вентилатор на 180 °C в продължение на 18 минути. Оставете да изстине.

Поднасяне

С помощта на плик за шприцоване разпредете топлия крем ганаш върху тарта. Охладете в хладилник, докато кремът изстине напълно. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Метод

За крема ганаш

Разбийте два жълтъка със захарта, докато сместа побелее.

Загрейте сметаната до кипване.

Добавете разбитите жълтъци и гответе на температура до 90 °C.

Добавете кафето и разбъркайте добре.

Изсипете сместа върху ситно нарязания шоколад.

Бъркайте, докато шоколадът се стопи напълно. 

Охладете в хладилника.

 

за тестото

Нареже маслото на парченца и го стоплете до стайна температура. 

Направете кладенче в брашното и какаото. 

Сложете маслото, захарта и яйцата в кладенчето.

Смесете съставките и след това добавете толкова брашно, че да получите гладко тесто. Охладете в хладилник за един час. 

Разстелете тестото върху дъното и повдигнете ръбовете на формата. 

С вилица набодете дъното на тарта. 

Печете във фурна без вентилатор на 180 °C в продължение на 18 минути.

Оставете да изстине.

 

 

Поднасяне

С помощта на плик за шприцоване напълнете тортата с топлия крем ганаш.

Охладете в хладилник, докато кремът изстине напълно. 

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Crema e Gusto Classico

Хармоничен и кадифен

Срещата на бразилска Арабика и африканска и азиатска Робуста, води до плътно и ароматно еспресо, подсилено от сладки и шоколадови нотки, леко ароматизиран. Абсолютно вкусно.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE
Сгответе отлично

Сгответе отлично

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE 10H
Хляб от Корасанска пшеница Kamut® с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Шоколадови фунийки с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА