Тарт с мока

ТРУДНОСТ
2H

Тартът с мока е вкусен и лесен за приготвяне десерт, съчетаващ традиционната текстура на сладкиша с дръзкия вкус на плънка от ганаш. Перфектен за закуска и похапване през деня.
Съставки
  • 60 мл кафе
  • 25 г захар
  • 3 яйца
  • 60 мл сметана
  • 125 г натурален шоколад с 50% какао
  • 100 г брашно
  • 20 г какао
  • 75 г масло с екстракт от ванилия
  • кора от лимон
Приготвяне
Крем ганаш

Плънката от ганаш: Разбъркайте два жълтъка със захар и бъркайте, докато сместа побелее. Загрейте сметаната до кипване. Добавете жълтъците и ги гответе на температура до 90 °C. Добавете кафето и разбъркайте добре. Изсипете сместа върху ситно нарязания шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се стопи напълно. Охладете в хладилника.

Сладкиш с маслено тесто

Нареже маслото на парченца и го стоплете до стайна температура. Направете кладенче в брашното и какаото. Сложете вътре маслото, захарта и яйцата. Смесете съставките и след това добавете толкова брашно, че да получите гладко тесто. Охладете в хладилник за един час. Разстелете тестото върху дъното и повдигнете ръбовете на формата. С вилица набодете дъното на тарта. Печете във фурна без вентилатор на 180 °C в продължение на 18 минути. Оставете да изстине.

Поднасяне

С помощта на плик за шприцоване разпредете топлия крем ганаш върху тарта. Охладете в хладилник, докато кремът изстине напълно. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Метод

За крема ганаш

Разбийте два жълтъка със захарта, докато сместа побелее.

Загрейте сметаната до кипване.

Добавете разбитите жълтъци и гответе на температура до 90 °C.

Добавете кафето и разбъркайте добре.

Изсипете сместа върху ситно нарязания шоколад.

Бъркайте, докато шоколадът се стопи напълно. 

Охладете в хладилника.

 

за тестото

Нареже маслото на парченца и го стоплете до стайна температура. 

Направете кладенче в брашното и какаото. 

Сложете маслото, захарта и яйцата в кладенчето.

Смесете съставките и след това добавете толкова брашно, че да получите гладко тесто. Охладете в хладилник за един час. 

Разстелете тестото върху дъното и повдигнете ръбовете на формата. 

С вилица набодете дъното на тарта. 

Печете във фурна без вентилатор на 180 °C в продължение на 18 минути.

Оставете да изстине.

 

 

Поднасяне

С помощта на плик за шприцоване напълнете тортата с топлия крем ганаш.

Охладете в хладилник, докато кремът изстине напълно. 

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

 

Идеалното кафе за тази рецепта

Crema e Gusto Classico

Хармоничен и кадифен

Срещата на бразилска Арабика и африканска и азиатска Робуста, води до плътно и ароматно еспресо, подсилено от сладки и шоколадови нотки, леко ароматизиран. Абсолютно вкусно.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Предложения за вечеря: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА