Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
3H

Съставки
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО
  • 300 г брашно тип 00
  • 100 г захар
  • 100 мл зехтин
  • 1 яйце
  • 40 г жълтъци
  • 6 г мая
  • екстракт от ванилия
  • сол
  • кората на половин лимон
ЗА КРЕМА
  • 200 мл вода
  • 300 мл екстрахирано кафе
  • 2 яйца
  • 1 яйчен жълтък
  • 50 г захар
  • 40 г царевично нишесте
  • 75 г шоколад
ЗА ЦЕЛУВКИТЕ
  • 60 г яйчен белтък
  • 120 г захар
Метод
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор. Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час. Намаслете формите и разпределете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180 °С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

Метод

ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор.

Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Намаслете формите и разпределете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180 °С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

ЗА КРЕМА

Направете кафето и начупете шоколада. След това вземете купа и разбъркайте яйцата, жълтъците и захарта, след което добавете царевичното нишесте.

Кипнете водата в голяма тенджера, изсипете яйчената смес във водата и варете около 2 минути, за да получите гъсто тесто. 

 

Добавете предварително приготвеното кафе, изключете котлона и добавете начупения шоколад. Разбъркайте с телена бъркалка или миксер, докато шоколадът се стопи напълно и оставете сместа да изстине.

 

 

ЗА ЦЕЛУВКИТЕ

Сложете 60 г яйчен белтък и 120 г захар в купа и бъркайте до получаване на гъста и пухкава смес. Ще разберете, че е готова, когато сместа остане залепнала на дъното на купата, като я обърнете наопаки.

 

 

ЗА ПЪЛНЕЖА

След като кремът се охлади, добавете около 50 г разбити белтъци със захар на всеки 150 г сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Поднасяне

Поръсете тестото с пудра захар, напълнете с крем и украсете с плодове.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx
Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Rossa
Плътен вкус
Qualità Rossa е удоволствието от хубавото кафе, което винаги е било част от моментите на релаксация за италианските семейства. Неповторимият му аромат ви презарежда с добро настроение и удоволствие от споделения момент.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Тарт с мока

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 10m
Кафе капучино

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 12H 5m
Айс кафе с ванилия

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА