Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
3H

Съставки
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО
  • 300 г брашно тип 00
  • 100 г захар
  • 100 мл зехтин
  • 1 яйце
  • 40 г жълтъци
  • 6 г мая
  • екстракт от ванилия
  • сол
  • кората на половин лимон
ЗА КРЕМА
  • 200 мл вода
  • 300 мл екстрахирано кафе
  • 2 яйца
  • 1 яйчен жълтък
  • 50 г захар
  • 40 г царевично нишесте
  • 75 г шоколад
ЗА ЦЕЛУВКИТЕ
  • 60 г яйчен белтък
  • 120 г захар
Метод
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор. Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час. Намаслете формите и разпределете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180 °С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

Метод

ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор.

Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Намаслете формите и разпределете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180 °С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

ЗА КРЕМА

Направете кафето и начупете шоколада. След това вземете купа и разбъркайте яйцата, жълтъците и захарта, след което добавете царевичното нишесте.

Кипнете водата в голяма тенджера, изсипете яйчената смес във водата и варете около 2 минути, за да получите гъсто тесто. 

 

Добавете предварително приготвеното кафе, изключете котлона и добавете начупения шоколад. Разбъркайте с телена бъркалка или миксер, докато шоколадът се стопи напълно и оставете сместа да изстине.

 

 

ЗА ЦЕЛУВКИТЕ

Сложете 60 г яйчен белтък и 120 г захар в купа и бъркайте до получаване на гъста и пухкава смес. Ще разберете, че е готова, когато сместа остане залепнала на дъното на купата, като я обърнете наопаки.

 

 

ЗА ПЪЛНЕЖА

След като кремът се охлади, добавете около 50 г разбити белтъци със захар на всеки 150 г сметана и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Поднасяне

Поръсете тестото с пудра захар, напълнете с крем и украсете с плодове.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx
Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Rossa
Плътен вкус
Qualità Rossa е удоволствието от хубавото кафе, което винаги е било част от моментите на релаксация за италианските семейства. Неповторимият му аромат ви презарежда с добро настроение и удоволствие от споделения момент.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 40m
Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА