Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
40m

Съставки
  • 100 мл кафе
  • 250 г маскарпоне
  • 250 г крем сирене
  • 100 г пудра захар
  • 15 г желатин
  • 250 г сухи бисквити
  • 40 г захар
  • 150 г масло
  • 5 г кафе на прах
  • 200 г мед от акация
  • 100 мл вода
Приготвяне
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор. Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час. Намаслете формите и разстелете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180°С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

Приготвяне

БЛАТЪТ

Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафения прах с бисквитите.

Разтопете маслото напълно.

Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

КРЕМЪТ

В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар.

Размекнете желатиновите листи в студена вода и разтопете желатина в горещото кафе.

Добавете кафето към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка и еднородна смес.

 

 

Поднасяне

Поставете слой от бисквитено тесто с дебелина около половин сантиметър на дъното на формата за една порция и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.

Налейте кафеения крем върху основата от бисквитите, до около сантиметър от ръба.

Оставете го да се охлади в хладилник за 30 минути.

Изсипете слой желатин с дебелина половин сантиметър над тортата и го оставете в хладилника за 6 часа.

 

Комбинирайте го в чиния за сервиране и украсете със смесени медно желе и кафе на прах.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Oro

Сладък и ароматен

Qualità Oro е първият бленд кафе на Lavazza. Пуснато на пазара през 1956 г., то се е предавало от баща на син в продължение на повече от 60 години. Селекцията от най-добрите зърна Арабика създава непогрешим вкус от Централна Америка на плодови нотки, смесени със сладки бразилски аромати.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА