БЛАТЪТ
Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафения прах с бисквитите.
Разтопете маслото напълно.
Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.
Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор. Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час. Намаслете формите и разстелете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180°С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.
БЛАТЪТ
Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафения прах с бисквитите.
Разтопете маслото напълно.
Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.
КРЕМЪТ
В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар.
Размекнете желатиновите листи в студена вода и разтопете желатина в горещото кафе.
Добавете кафето към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка и еднородна смес.
Поставете слой от бисквитено тесто с дебелина около половин сантиметър на дъното на формата за една порция и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.
Налейте кафеения крем върху основата от бисквитите, до около сантиметър от ръба.
Оставете го да се охлади в хладилник за 30 минути.
Изсипете слой желатин с дебелина половин сантиметър над тортата и го оставете в хладилника за 6 часа.
Комбинирайте го в чиния за сервиране и украсете със смесени медно желе и кафе на прах.
Идеалното кафе за тази рецепта
Qualità Oro
Сладък и ароматен
Qualità Oro е първият бленд кафе на Lavazza. Пуснато на пазара през 1956 г., то се е предавало от баща на син в продължение на повече от 60 години. Селекцията от най-добрите зърна Арабика създава непогрешим вкус от Централна Америка на плодови нотки, смесени със сладки бразилски аромати.