Кафеен чийзкейк с медено желе

ТРУДНОСТ
40m

Съставки
  • 100 мл кафе
  • 250 г маскарпоне
  • 250 г крем сирене
  • 100 г пудра захар
  • 15 г желатин
  • 250 г сухи бисквити
  • 40 г захар
  • 150 г масло
  • 5 г кафе на прах
  • 200 г мед от акация
  • 100 мл вода
Приготвяне
ЗА МАСЛЕНОТО ТЕСТО

Сложете яйцата и жълтъците във висока, тясна купа, поръсете със зехтина и разбъркайте всичко с пасатор. Поставете сместа в настолен миксер и добавете първо брашното и захарта, а след това лимонената кора и екстракта от ванилия. Месете съставките, докато получите гладко тесто и го сложете в хладилника за около час. Намаслете формите и разстелете тестото, като слагате около 30 – 50 г тесто на порция. Сложете в конвенционална фурна на 180°С за 10 – 12 минути и след като тарталетите се опекат, ги оставете да изстинат.

Приготвяне

БЛАТЪТ

Натрошете бисквитите в купа и смесете захарта и кафения прах с бисквитите.

Разтопете маслото напълно.

Излейте разтопеното масло върху сместа и разбърквайте, докато се получи еднородна смес.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

КРЕМЪТ

В купа смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар.

Размекнете желатиновите листи в студена вода и разтопете желатина в горещото кафе.

Добавете кафето към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка и еднородна смес.

 

 

Поднасяне

Поставете слой от бисквитено тесто с дебелина около половин сантиметър на дъното на формата за една порция и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.

Налейте кафеения крем върху основата от бисквитите, до около сантиметър от ръба.

Оставете го да се охлади в хладилник за 30 минути.

Изсипете слой желатин с дебелина половин сантиметър над тортата и го оставете в хладилника за 6 часа.

 

Комбинирайте го в чиния за сервиране и украсете със смесени медно желе и кафе на прах.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Идеалното кафе за тази рецепта

Qualità Oro

Сладък и ароматен

Qualità Oro е първият бленд кафе на Lavazza. Пуснато на пазара през 1956 г., то се е предавало от баща на син в продължение на повече от 60 години. Селекцията от най-добрите зърна Арабика създава непогрешим вкус от Централна Америка на плодови нотки, смесени със сладки бразилски аромати.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Яйца, гъби и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 2H
Тарт с мока

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 10m
Кафе капучино

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 20m
Кекс с ечемик

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Талиатели с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 12H 5m
Айс кафе с ванилия

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА