Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
15m

Съставки
  • 200 мл кафе (еспресо или мока)
  • 30 мл ликьор Caffè Borghetti
  • 6 жълтъка
  • 120 г кафява захар
  • 6 резена кекс Панетоне
  • 250 г млечен сладолед
  • плодове
Приготвяне

Метод

Отделете жълтъците от белтъците и ги поставете в тенджера със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Разбъркайте с тел за бъркане и разбийте яйчения пунш на водна баня, докато сместа придобие мек вид и удвои обема си.

След това нарежете резените Панетоне и ги запечете леко на скара от двете страни.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-01-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-01panettone

Поднасяне

Направете основа от яйчения пунш в чинията и сложете лъжица сладолед отгоре. Поставете резените Панетоне до него, украсете с плодове и поръсете всичко с пудра захар.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-02-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-02-panettone

Идеалното кафе за тази рецепта

Passionale

Хармонично, плътно, сладко

От бразилска, азиатска и централно южноамериканска Арабика, интензивен и хармоничен вкус на еспресо с леко карамелизиран аромат и намек за шоколад. Пълна страст.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Някои предложения за вечеря днес: нека тези рецепти ви вдъхновят!

MAGAZINE 1H 50m
Кафеени еклери с пълнеж от юдзу

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 30m
Кафе парфе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Еспресо Мартини

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 5m
Вечерно айс кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 3H
Tарталети с кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Ризото с тиква и сирене Робиола с наденички на шишчета и кафе

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Кекс Панетоне с кафе и яйчен пунш

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H
Салата от морски дарове върху крем от биволска моцарела

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 15m
Печено свинско филе с хрупкав бекон и крем от кафе и авокадо

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА
MAGAZINE 1H 15m
Безглутенова кафеена торта

ТРУДНОСТ
ПОДГОТВЕТЕ ГО СЕГА