Съвършенството означава опростяване на неочакваното, създаване на нови форми и начини за трансформирането на кафето в нещо изключително.

 

Така се роди идеята за Coffee Design (Кафеен дизайн). Всичко започна през 2001 г., благодарение на сътрудничеството между главния готвач Феран Адрия и Учебния център на Lavazza, истинска лаборатория на вкуса, в която се създадоха творения като кафеения хайвер, азотното капучино или кафеената леща – експерименти, проучващи неразривната връзка между кухнята и кафето. Резултатът на тази първоначална синергия между Lavazza и испанския готвач, известен като алхимикът на висшата кухня, се казва Èspesso: първото в историята твърдо кафе.

 

През следващите години постоянният обмен между Lavazza и най-големите италиански и международни готвачи продължава: Масимо Ботура, Карло Крако, Давиде Олдани, Феран Адрия са само някои от майсторите на висшата кухня, които си сътрудничат с Lavazza за преосмислянето на начините за поднасяне и консумиране на кафето.

 

Новаторско движение, в което страстта към кафето е издигната в култ и усъвършенстваното използване на свойствата му го превръща в истинска форма на кулинарното изкуство.