НАЗАД
TheCoffeeBook

Р като Робуста

Публикувано на 03 юли 17

Кафето Робуста е вечнозелен храст, принадлежащ на семейство Брошови, род Coffeа, отглеждан за производство на кафе еспресо, предимно в района на Западна Африка и Азия.

Расте на височини от нивото на морското равнище до 600 метра, устойчиво на горещите и влажни климатични условия с пикове от над 30 °С. С отличителното си тяло, обогатено с шоколадови нотки и траен послевкус осигурява около една трета от световното производство на кафе.

 

R come Robusta
R come Robusta

Растението дава по-богата реколта от сорта Арабика, по-устойчиво е на болести и съдържа приблизително двойно количество кофеин.

 

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
К като кафе

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Б като бленд

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като интензитет

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Г като горчиво

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
О като обработка

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като изпичане

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Р като Робуста

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Т като тяло

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ