НАЗАД
3 минути
TheCoffeeBook

Б като бленд

Публикувано на 26 юли 17

Блендовете са тайните рецепти на пекарите на кафе, създадени чрез смесване на различни видове кафе за уникален и разпознаваем ароматен профил.

 

Смесването е истинско изкуство, изобретено от Луиджи Лаваца преди повече от сто години. Днес тази дейност е поверена на нашите експерти в Отдела за изследване и развитие, които избират най-висококачествения продукт, пътуват до страните производители и дегустират тяхното зелено кафе.

 

 

Най-добрите блендове включват до шест различни вида кафе (наречени „произход“) и могат да бъдат 100% Арабика, сладка и ароматна или смес от Арабика и Робуста за плътен, дързък вкус.

Измитата Арабика е по-фино и по-киселинно кафе от немитата Арабика, която е по-сладка и по-балансирана, докато измитата Робуста ще има по-завършен вкус от немитата.

 

Вкусът на бленда също зависи от произхода на сортовете: ако преобладава бразилският произход, кафето ще има плътен и шоколадов вкус, а с кафе от Централна Америка се получават по-ароматни и деликатни смеси.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

Особено внимание е отделено на блендовете без кофеин: кофеинът първо се извлича от кафето чрез естествен метод на основата на въглероден диоксид.

 

Открихме други статии, които могат да ви интересуват...

MAGAZINE
К като кафе

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Б като бленд

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като интензитет

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Г като горчиво

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
П като пяна

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
О като обработка

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
В като вкус

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
И като изпичане

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Р като Робуста

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
MAGAZINE
Т като тяло

TheCoffeeBook

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ