Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT alt

Опознаване на шеф Моника Галети

Историята на изключително известна жена главен готвач, ресторантьор, автор и обичана телевизионна личност

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Една от най-известните и много прославени жени главни готвачи в Лондон, Моника Галети е родена в Самоа, но е израснала в Нова Зеландия, първо в Оукланд, след това в Уелингтън.

Страстта ѝ към храната се заражда в ранна възраст и е повлияна от екзотичните ѝ корени от Южния Пасифик. Тя учи в Централния технологичен институт, където получава дипломата си по хотелиерство в началото на 90-те години.

След като завършва обучението си, тя се обучава в неговия ресторант  Timothy's  в Долен Хът, Уелингтън. Виждайки нейния потенциал за величие, Хът я насърчава да участва в състезания по готвене в Австралия, Америка и Европа.

LE GAVROCHE

През 1999 г. Галети се премества в Лондон, за да работи за Мишел Ру младши, в неговия ресторант с две звезди Michelin, Le Gavroche. Въпреки предишната си позиция в Timothy’s като главен готвач, тя започва работа за Ру като младши готвач. Въпреки това тя бързо печели позицията си на су-шеф в Le Gavroche и става първата жена, която заема толкова висока позиция в ресторанта. 

През 2005 г. Моника става главен готвач в друг ресторант, собственост на Мишел Ру младши, Le Gavroche Tropiques на остров Мавриций. Тя работи за ресторантите Le Gavroche на Ру общо дванадесет години, докато не напуска през 2015 г.

MERE

През 2017 г., след кратко прекъсване, за да се съсредоточи върху семейството си, Моника отворя първия си ресторант в Лондон, наречен Mere, заедно със съпруга си, роден във Франция сомелиер, Давид Галети.

Кръстен на  майката на Моника, този ресторант е смесица от културни влияния. Вдъхновена от храната както от нейното детство, така и от детството на съпруга ѝ, кухнята на Mere е разнообразна и вкусна комбинация от класическа френска кухня с екзотични аромати от Южния Пасифик и в стил Нова Зеландия.

НАЧИНАНИЯ ИЗВЪН КУХНЯТА

Освен майстор готвач и успешен ресторантьор, Галети в момента е автор на две книги, Кухнята на Моника и Уменията.

В наши дни Галети е и обичана телевизионна личност, работеща като водещ и съдия в популярното готварско шоу на BBC2 – MasterChef: The Professionals.

Заедно с ресторантьорския критик на „Таймс“ Джайлс Корен, Галети също е домакин на две серии от документалната телевизионна поредица на BBC2 – Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.