*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
„Изкуството на кухнята на бъдещето е в разбирането на нейното минало“. Лионел Жиро е убеден в това, а страстта му към висшата кухня е семейна традиция. Баща му е шеф със звезда Мишлен, а майка му – сомелиер. Жиро мечтае да си създаде име в света на великите готвачи. Кариерата му започва в кухните на различни ресторанти със звезди Мишлен в Париж и достига своя връх в собствения му ресторант, La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent в Нарбон, град в Окситания със знаменито минало. Първоначално това е убежище, предлагано от абата на Сан Кресент на поклонниците по пътя им към Сантяго де Компостела, а сега е мястото за неговата кулинарна визия, която му е спечелила две звезди Мишлен. Тук можете да опитате изключителния лимитиран продукт Kafa Forest Coffee, 100% Арабика – етиопско кафе с единствен произход, посветено на търсещите нещо уникално и изключително.
Шеф Жиро поставя суровините от своя регион на преден план и започва с предпоставката да предлага на посетителите на ресторанта най-добрите продукти на фермерите от Окситания, като акцентира на някои забравени съставки и зеленчуци, застрашени от изчезване. Един от основните елементи на ястията му е морски водорасли – съкровище от природата, което той получава чрез широко сътрудничество с новото поколение местни рибари, и като шеф го превръща в автентични творчески шедьоври, но и не забравя в менюто да посочи всеки от производителите, с които си сътрудничи.
Основен елемент от посрещането в La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent е зехтинът с аромат на кафе. Този необичаен зехтин, представен за първи път пред света на откритото първенство на Франция по тенис – Roland Garros в Париж, възниква от сътрудничеството с испанския производител Алексис Муньос и Lavazza. Произвежда се лимитирана серия бутилки от 25 мл – изключителна комбинация от плодовия вкус на зехтина и кафе Lavazza.
В основата му са Arbequina – сорт маслини, подходящ за маслинови горички с висока плътност, и кафе Lavazza. С повторната употреба на отпадъците от зехтина, произвеждан в Испания и бутилиран във Франция, се осигурява и опазване на околната среда: костилките се засаждат отново или се смилат и се превръщат в материал за отопление, а пулпът се използва като тор или като съставка в козметичното производство.
В основата на кулинарната философия на шеф Лионел Жиро и на наградите, спечелени в течение на кариерата му, без съмнение е качеството на съставките, избирани за създаване на ястията – представящи елегантност, баланс и уважение към традициите и устойчивостта. Това са принципите, които ръководят непрекъснатото развитие на работата му като кулинар.