Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Глътка ексклузивност с Карло Крако

Поглед към кариерата на един от най-добрите световноизвестни готвачи и процъфтяваща телевизионна личност.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Всеки добре познат готвач има своя собствена философия. Тази на Карло Крако е за предизвикателство, изследване и синтез. Крако обича да смесва вкусове, но не по прищявката на някой, който ги комбинира за простото удоволствие от изживяването на контраста. За Крако не става дума за подчертаване на разликата при обединяването на вкусове, а за новите вкусове, които са се образували.

В Милано имате два шанса да се насладите на изключителната кухня на Крако: Ristorante Cracco и Carlo e Camilla in Segheria. В края на едно изискано хранене в някой от тези ресторанти черешката на тортата е, че можете да се насладите на перфектно приготвено еспресо Lavazza.

Като повечето главни готвачи, Крако пътува по света. Световният опит, наблюдението и знанието играят роля в създаването на страхотна кухня, а Карло Крако е въплъщение на това убеждение.

Но как тръгва кариерата му? За да отговорим на този въпрос, трябва да се върнем в 1986 г. Крако започва професионалната си кариера при Гуалтиеро Маркези в Милано, в първия италиански ресторант, получил три звезди Michelin.

Оттогава той пренася своя кулинарен усет в редица градове по света, включително Савона, Париж, Флоренция, Бреша, Кунео и след това обратно в Милано, където приема поканата на семейство Стопани да отвори Ristorante Cracco-Peck, където поема ролята на главен готвач.

От 2018 г. е начело на ресторантите в Галерията в Милано, най-елегантното място за събирания в града. Това е шикозно и изискано заведение, където традицията и иновацията се съчетават в хармония при всяко приготвяне. Сред класическите ястия, сервирани в този ресторант, можете да се насладите на карамелизирана руска салата, маринован жълтък, шафраново ризото с костен мозък на тиган и калкан в какаова кора.

Като се има предвид това, светът на Крако не се ограничава до висшата кухня. Години наред Крако действа и като посланик в сътрудничество с Международния фонд за развитие на селското стопанство (IFAD), за да помага на селските общности да се борят с изменението на климата. През 2016 г. той участва в кампанията на IFAD „Рецепти за промяна“ по случай Световния ден на околната среда. По този повод той се отправя към Мароко, за да повиши обществената осведоменост чрез готвене на традиционни храни, застрашени от изменението на климата: мароканските трюфели – ключова съставка в много традиционни ястия.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.