Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
Беатрис Гонзалез Беатрис Гонзалез

СПЕЦИАЛНИЯТ ЩРИХ ВЪВ ВИСШАТА КУХНЯ НА БЕАТРИС ГОНЗАЛЕЗ

От Мексико до Париж, до срещата ѝ с Lavazza

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Родена в Мексико сити и отгледана в двата ресторанта на родителите си на остров Козумел, шеф Беатрис Гонзалез винаги е таяла огромна страст към храната, която под ръководството на баща ѝ я отвежда в Лион, за да научи всички техники на висшата кухня. На 18-годишна възраст тя влиза в престижния Институт Paul Bocuse и се влюбва във френската гастрономия. След две години обучение и стаж в отличения със звезда Мишлен ресторант Carlton в Кан, тя решава да се премести във Флоренция за кратък период от шест месеца, за да научи италиански.

Кариерата ѝ започва устремно едва на 21 г., когато тя се връща във Франция и е приета в Lucas Carton Paris (три звезди Мишлен) – известен парижки ресторант, който пише френската история в сферата на nouvelle cuisine от 1839 г. насам. Тук младата майстор-готвачка се посвещава телом и духом на кухнята за пет години. След този опит, на 26 г., тя става sous-chef в La Grande Cascade – ресторанта, където се събера бизнес клиентелата, за да пробва вкуса на Париж от миналото и свежия въздух на Боа де Болоня в комбинация с модерната кухня на шеф Фредерик Робер и екипа му. Тук тя се среща с майстора на печивата Яник Траншан, с когото напуска престижния парижки ресторант, за да поемат заедно на ново гастрономическо пътешествие. През 2011 г. Беатрис Гонзалез отваря своя първи ресторант Neva Cuisine заедно със своя съпруг Матио Маркан и майсторът на печива Яник Траншан.

Парижкото бистро се трансформира с Neva Cuisine и Coretta

Neva Cuisine е модерно и приветливо парижко бистро, където можете да се насладите на леки и деликатни ястия.  В кухнята на Беатрис удоволствията и вкусовете са в менюто за деня, а всяка подробност, включително и най-мъничката, се разглежда с особено внимание и грижа. Обаче това, което го отличава от класическото бистро, е морският елемент, който привнася аромат към пресните морски дарове и същевременно се фокусира върху киселинността, без страх да включи и сладост.

Насърчена от успеха на своята цветна, модерна кухня, три години след като отваря Neva Cuisine, шеф Гонзалез решава да повтори експеримента и отваря своя втори ресторант – необистро Coretta.

tazzina lavazza

В ресторанта веднага ви посреща топла и приветлива атмосфера, за да се чувствате почетен гост. Интериорът е украсен с елегантни декорации от светло дърво и е проектиран да бъде изтънчено място, предлагащо дружелюбна атмосфера. Това е перфектното място за чудесен неделен обяд в добра компания. Атмосферата в Coretta е особено очарвателна, когато слънцето се прокрадва през широките прозорци, през които се вижда живописната гледка на парк Мартин Лутър Кинг в 17-ти арондисман в Париж.

След хранене, както в Coretta, така и в Neva Cuisine можете да се насладите на чаша отлично кафе Lavazza Espresso Maestro с ароматните цветни, какаови и дървесни нотки.

caffettiera carmencita

receta de beatriz gonzález
receta de la chef beatriz gonzález

Taco Mesa, мексиканският ресторант в Париж

През 2023 г., отново в Париж, шеф Гонзалез отваря Taco Mesa, пътешествие до Мексико и обратно, но без дори да се излиза от Париж. Това красиво пространство е изпълнено с топли цветове, които шефът свързва с детството си в Мексико. Тук страхотната класическа мексиканска улична храна се преобразува в ястия, на които да се наслаждавате a mesa (на масата).

Беатрис Гонзалез дълго е мечтала да отвори мексикански ресторант във Франция. През 2021 г. здравната криза я принуждава да направи първата стъпка и отваря Taco Mesa за храна за вкъщи. Две години по-късно невероятните такос на шефа най-накрая имат свое място, където човек може да им се наслади: 40 Rue du Faubourg Poissonnière, Париж. Менюто включва истинско гуакамоле с авокадо, лук и лайм, поднесено с чипс от тортия; такос cochinita, което не е за изпускане и представлява типично мексиканско ястие от свинска плешка и смес от подправки, включително анато, поднесено с черен боб, епазот и мариновани лукчета, или Gringa al Pastor – кесадия с мариновано свинско на шиш, краве сирене Тома, ананас, лук и кориандър.

В Taco Mesa шеф Гонзалез предлага и ястия за вегетарианци и especiales – по-сложни рецепти, които се сервират само вечер. За несравнимо свежи питки тортияс шефът настоява никстамализацията на царевицата, наследена мезоамериканска техника за приготвяне на царевица, да се прави на място, точно като в Мексико.  Термините „никстамал“ и „хомини“ означават, че царевичните зърна се сваряват и се оставят да преседят в силноалкален разтвор на калциев хидроксид, основна съставка в централноамериканската кухня, преди царевицата да се използва за приготвянето на храна, като мексиканска тортия и тамелас.  

Беатрис Гонзалез между Франция и Мексико

Кухнята на шеф Беатрис Гонзалез несъмнено може да се посочи като пример за перфектната комбинация между френските аромати и вкусните и поетични творения с международни ухания. Различните светове се пресичат, така че да повлияят на творчеството ѝ, което със сигурност включва Мексико, но също така и местни вкусове, елементи, които изцяло изразяват щриха, който тя нанася на платното на висшата кухня.

taco mesa beatriz gonzález

Servicio al cliente

¿Necesitas ayuda? Consulta nuestras preguntas frecuentes o ponte en contacto con nosotros.

FLAGSHIP STORE

Disfruta de la experiencia Lavazza auténtica en nuestras tiendas.