Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
АLT alt

Уникалната кулинарна визия на Зонфрило

Мултикултурната и вдъхновяваща история на главния готвач Джок Зонфрило, един от нашите топ посланици на бранда.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

От Шотландия до Австралия Джок Зонфрило е завладял света със своите уникален личен стил и философия. Ода за кулинарната история на Австралия, неговата кухня е вдъхновена от аборигенските традиции на страната, обединявайки древното минало и съвременната история.

Крайъгълният камък на ресторанта на Зонфрило, Orana, е почтеността. Това може да се види във всичко, което се прави в Orana, от избора на продукти и уважението към австралийския произход до начина, по който се прави бизнес. Това специално внимание към детайла създава дълбока връзка между неговата и нашата работа.

Обявихме партньорството си със Зонфрило през 2018 г. и оттогава той е посланик на бранда Lavazza. През същата година Зонфрило печели и Basque Culinary World Prize, награда за главни готвачи, които се стремят да използват храната като сила за промяна в обществото.

Но да започнем от самото начало.

Зонфрило е роден в Шотландия в шотландско-италианско семейство.

След като усъвършенства кулинарната си техника, Зонфрило неминуемо се оказва привлечен от динамичната кулинарна сцена на Лондон, където работи рамо до рамо с топ готвачи, включително Марко Кавалие, в Chapter One. По-късно Зонфрило се присъединява към екипа в новоотрикитя The Pharmacy, собственост на художника Деймиън Хърст. Този ресторант незабавно грабва вниманието на всички лондончани заради авангардната си кухня.

На 41 години той се мести в Австралия, където намира своя духовен дом. След времето, прекарано в Сидни, той работи като консултант, преди да се премести в Аделаида като главен готвач в ресторант Penfolds Magill Estate. Той и до днес живее в Сидни и е собственик на ресторантите Orana и Blackwood.  Първият беше обявен за ресторант на годината от Gourmet Traveller през 2017 г.

Популярността на Зонфрило нараства благодарение на телевизионни предавания, като Nomad Chef и Chef Exchange. Но най-страстният му проект е фондация Orana, организация с нестопанска цел, вдъхновена от първоначалните жители на Австралия.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.