*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Мултикултурната и вдъхновяваща история на главния готвач Джок Зонфрило, един от нашите топ посланици на бранда.
От Шотландия до Австралия Джок Зонфрило е завладял света със своите уникален личен стил и философия. Ода за кулинарната история на Австралия, неговата кухня е вдъхновена от аборигенските традиции на страната, обединявайки древното минало и съвременната история.
Крайъгълният камък на ресторанта на Зонфрило, Orana, е почтеността. Това може да се види във всичко, което се прави в Orana, от избора на продукти и уважението към австралийския произход до начина, по който се прави бизнес. Това специално внимание към детайла създава дълбока връзка между неговата и нашата работа.
Обявихме партньорството си със Зонфрило през 2018 г. и оттогава той е посланик на бранда Lavazza. През същата година Зонфрило печели и Basque Culinary World Prize, награда за главни готвачи, които се стремят да използват храната като сила за промяна в обществото.
Но да започнем от самото начало.
Зонфрило е роден в Шотландия в шотландско-италианско семейство.
След като усъвършенства кулинарната си техника, Зонфрило неминуемо се оказва привлечен от динамичната кулинарна сцена на Лондон, където работи рамо до рамо с топ готвачи, включително Марко Кавалие, в Chapter One. По-късно Зонфрило се присъединява към екипа в новоотрикитя The Pharmacy, собственост на художника Деймиън Хърст. Този ресторант незабавно грабва вниманието на всички лондончани заради авангардната си кухня.
На 41 години той се мести в Австралия, където намира своя духовен дом. След времето, прекарано в Сидни, той работи като консултант, преди да се премести в Аделаида като главен готвач в ресторант Penfolds Magill Estate. Той и до днес живее в Сидни и е собственик на ресторантите Orana и Blackwood. Първият беше обявен за ресторант на годината от Gourmet Traveller през 2017 г.
Популярността на Зонфрило нараства благодарение на телевизионни предавания, като Nomad Chef и Chef Exchange. Но най-страстният му проект е фондация Orana, организация с нестопанска цел, вдъхновена от първоначалните жители на Австралия.