Андреа Камастра

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Senses (Варшава)

Роден в Монополи през 1980 г., италианският майстор-готвач Андреа Камастра е майстор на комбинациите между вкусове и сетивни усещания. Любовта и уважението му към естествените продукти носи началото си от Бари, родния му град, известен с традициите в ястията с прясна сурова риба.

Андреа усъвършенства своето изкуство в едни от най-добрите ресторанти в света. Освен с титлите Майстор-готвач на годината в Северна Англия, Майстор-готвач на бъдещето 2015-та година и Майстор-готвач за 2017-та година в справочника Gault & Millau, той може да се похвали и с Мишлен за своя ресторант Senses във Варшава. 

През юни 2019 г. той става един от майсторите-готвачи в Top Gastronomy на Lavazza като първи посланик на италианската марка в Полша, където, на основата на собствените си умения и постоянно експериментаторство превръща кафето в различните му форми в главен герой на творенията си.

 

Като майстор от международна класа, Андреа е привърженик на готварските техники „note à note“ на Ерве Тис: нов подход към гастрономията, който използва чисти съединения, екстракти от естествени продукти и ароматни молекули, които се клонират и след това се прилагат в кухнята. 

Андреа е очарован от тайните на химическия състав на храната. В сътрудничеството си с Виктор Фалижевски той създава нови ястия и вкусове, несъществуващи в природата.

 

Какво още да кажем за него? Любимите му джаз и бразилска музика са вдъхновението му в кухнята.

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

Другите майстор-готвачи

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Игор Макия и Джовани Грасо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Давиде Олдани
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Норберт Нидеркофлер
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА