Феран Адрия

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Фондация ElBulli (Барселона) и Heart (Ибиса). 

Феран Адрия (роден в Оспиталет де Льобрегат в Барселона през 1962 г.), кулинарен философ и гуру на международната гастрономия. Със своята фондация elBulli той създава новаторски център за гастрономични изследвания, чиято цел е да изследват и каталогизират цялото кулинарно познание в света. Изключително начинание, в центъра на което стои интердисциплинарното новаторство.

Неговото сътрудничество с Lavazza започва през 2000 г., когато компанията лансира Coffee Design, инициатива, която въвежда кафето в света на топ гастрономията.

Един от 100-те най-влиятелни хора в света според списание Time и носител на почетни степени, в последните години Адрия радикално променя света на съвременната висша кухня.    

Креативният метод, който създава в ресторант elBulli, където пристига в далечната 1984 г., благодарение на срещата си с Джули Солер, и който се радва на единодушно световно признание вече над 30 години, сега е основа за нови изследователски проекти. Пълната история и всички материали, свързани с 1846-те рецепти, създадени през неговата творческа кариера, ще бъдат достъпни във фондация Cala Montjoi Foundation в края на 2019 г.

Другите майстор-готвачи

Виржилио Мартинес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Алберт Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА