Норберт Нидеркофлер
Норберт Нидеркофлер
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
St. Hubertus в хотел Hotel Rosa Alpina (Сан Касиано, Бадия)
Като дете, в Алто Адидже, Норберт Нидеркофлер прекарва дните си в кухнята на малкия семеен хотел и още тогава мечтае да пътува по света. Посещава кулинарното училище в Тегернзее в Германия, а по-късно продължава обучението си в Италия и усъвършенства таланта си в известни ресторанти в Лондон, Цюрих и Милано. През осемдесетте и деветдесетте основно влияние върху него имат някои топ готвачи. В частност, Екарт Витцигман в Мюнхен и Дейвид Боулей в Ню Йорк научават Норберт на две основни предпоставки за постигане на високи постижения в кухнята: безусловен респект към природата и качество на материалите.
Личните му търсения придобиват завършеност през 1996 г. в Сан Касиано, когато Нидеркофлер отваря ресторант St. Hubertus в хотел Rosa Alpina само с местни продукти, подчертаващи природните съкровища на Доломитите. Четири години след отварянето си, St. Hubertus получава своята първа звезда „Мишлен“, следва втора през 2007 г. и трета - през 2018 г.
Майстор-готвачът от Алто Адидже е посланик на марката Lavazza от 2016 г. - годината, в която Нидеркофлер открива Care’s, институция за етична и устойчива кухня.
Ресторант St. Hubertus
Перлата в короната на хотел & Spa Rosa Alpina е отличеният със звезда „Мишлен“ ресторант St. Hubertus: елегантен и сдържан, разполагащ само с 11 маси. Кухнята на Норберт Нидеркофлер е проста и изненадваща, лекотата може да бъде усетена с очите и устата.
Адрес: Strada Micurà de Rü, 20, 39036 Сан Касиано в Бадия (BZ)
БОЛЦАНО
Телефон: 0471 849500
През месец март 2018 г. той е гост на ресторант Chesal 1805 в Бардонекиа, където организира Cena Stellata или Звездно ястие - в почит към планинската култура.
Другите майстор-готвачи