Виржилио Мартинес

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Central Restaurante (Лима) 

Роден в Перу през 1977 г., Виржилио Мартинес учи право в Лима преди да се посвети изцяло на готвенето. След обучение в института Cordon Bleu между Лондон и Отава прави първите си стъпки в кулинарните среди под ръководството на Гастон Акурио, който по-късно го назначава като главен готвач в своя ресторант Astrid y Gaston в Лима. През 2010 г. Вирджилио отваря Central, който само за няколко години го поставя под светлината на прожекторите като посланик на перуанската кухня по света. 

Разположен в самото сърце на Лима, Central  революционализира латиноамериканската кухня с ярки цветове и творческа смелост. С изследване на местните съставки, кулминиращо в проекта Mater Iniciativa и поднасянето им според географските особености на държавата, ресторантът печели място сред най-добрите 50 в света. След три звезди „Мишлен“, през 2014 г. Central е посочен за най-добрият ресторант в Латинска Америка, а основаният през 2012 г. ресторант Lima в Лондон - първият перуански ресторант в Европа, носител на звезда.
Вирджилио Мартинес е посланик на марката Lavazza. През 2017 г. той представя няколко рецепти, с които промотира Single Origin, продуктовата линия, посветена на връзката между кафето и земята, от която произхожда.   

Другите майстор-готвачи

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Алберт Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА