Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
ALT alt

Поп кухнята на Олдани среща Lavazza

Откриване на историята на кухнята, съставена от познати вкусове и изключителни техники.

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Перфектна комбинация от достъпност и качество, неговата кухня е проста и приятна за небцето на всеки. Давиде Олдани е един от известните главни готвачи, които посрещат Lavazza в своите ресторанти. Можете да се насладите на изключителната кухня на главния готвач, както и на чаша кафе Lavazza, в D’Oновия D’O и Oldani Cafè.

Какво знаем за Олдани и неговия опит?

Ресторантът D'O отваря врати през 2003 г. в родния му град Корнаредо, провинция Милано, и е резултат от няколко години опит, по време на които работи с известни главни готвачи, като Гуалтиеро МаркезиАлбер РуАлен Дюкас и Пиер Ерме.

 

Всички тези известни готвачи са важни учители за кариерата на Олдани. Маркези го тласка към определен начин на разбиране на професията, а  Албер Ру му помага да открие деликатността на френската кухня. От друга страна, Дюкас му показва мениджърския аспект, който върви ръка за ръка с професията на готвача, а Пиер Ерме му разкрива последната тайна: значението на сладкишите във френската кухня.

Философията на Олдани: поп кухня

Вземайки капчица вдъхновение от всеки един от своите учители, Олдани създава своя собствена кулинарна философия: поп кухня.  Икономичен начин на готвене: пълен с вкус и подходящ за демонстриране на стойността на най-традиционните вкусове в най-естественото им състояние. В сърцето на концепцията е намерението да се подчертаят вкусове, с които всеки е запознат, но от различна гледна точка

След една година в бизнеса най-авторитетните гастрономически справочници го нареждат сред водещите готвачи на италианската кухня и само пет години по-късно, през 2008 г., той получава медала Ambrogino d’Oro от град Милано.

Кариерата на Олдани отбеляза голям напредък в резултат на много от неговите сателитни проекти, базирани на кулинарното му изкуство. През 2013 г. той е поканен в Харвард, за да опише опита си като предприемач след случай от практиката в неговия ресторант, публикуван в Harvard Business School Review. Освен това той е автор на няколко книги, като Storie di sport e cucina (Истории за спорт и кухня, 2013 г.), CheFacile (Колко лесно, 2013 г.), „Поп храна“ (2015 г.), D’O – яжте по-добре (2016 г.). През 2015 г. изнася лекция в бизнес училището HEC в Париж, номиниран е за посланик на EXPO 2015 и участва като говорител в Световния бизнес форум в Милано.

             

D’O не е единственото му бизнес начинание. През май 2014 г. кафе барът Davide Oldani Cafè отваря врати в новия район на летище Малпенса в Милано – Piazza del Lusso. Заедно с откриването на ресторантите си в Манила и Сингапур, Олдани открива новия ресторант D’O. Еволюирала версия на своя предшественик, новият D'O е създаден, за да му позволи да създаде „по-велика“ кухня, достойна за сравнение с всяка друга , както в Италия, така и извън нея. Олдани получава първата си звезда Michelin за D’O през 2016 г., а втората – през 2020 г. В резултат на това Давиде Олдани в момента е един от 50-те най-добри готвачи – посланици на италианската кухня в света.

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.