*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Открийте с Lavazza ресторанта на Дюран: срещата на висша кухня, тапас, кафе и радостта от споделянето.
Когато говорим за шеф Вивиен Дюран, не можем да започнем без да споменем най-големия му успех: звездата Michelin, присъдена на Eguiazabal, Le bar à vin.
Шеф Дюран е горд собственик на първия ресторант в червения справочник, предлагащ тапас а ла карт!
Неговата философия на висшата кухня се състои в смесването на фалшива простота с техника, която вместо това е силно изтънчена. Рецептите на Дюран, които използват само пресни съставки от местни производители, също включват два галона любов, четири супени лъжици страст, три големи чаши щедрост, капка включване, щипка лудост, парче скала, шепа настроение и преди всичко огромно желание да сподели щастието си с гостите си.
Роден в Пиренеите и увлечен от готварството още от дете, Дюран естествено се насочва към кулинарното училище в Суяк.
След обучение в различни добре известни ресторанти в южна и източна Франция, той започва кариерата си с Ален Дюкас в Монако. Работи като су-шеф в Grand Hotel в Сен-Жан-де-Люз с Никола Мас, преди да отвори първия си ресторант, La Taverne Basque, заедно със съпругата си. Следва втори ресторант, Chez Claire et Vivien в музея Écomusée Basque, отново в Сен-Жан-де-Люз. Окуражен от шеф Ален Дюкас, през 2014 г. той поема управлението на кухните на Prince Noir в Лормон.
В настоящия му ресторант, Le Prince Noir, можете да се насладите на много продукти на Lavazza след изискано ястие.