Вивиeн Дюрoн

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Le Prince Noir (Лормон). 

Роден в Пиренеите и увлечен от готварството още от дете, Вивиен Дюран естествено се насочва към кулинарното училище в Салиняк.

 

След обучение в различни добре известни ресторанти в южна и източна Франция, той започва кариерата си с Ален Дюкас в Монако. След като работи като су-шеф в Grand Hotel в Сен-Жан-де-Люз с Никола Мас, през 2005 г. той отваря първия си ресторант, La Taverne Basque, заедно със съпругата си. 

Vivien_Durand_foto_01
Vivien_Durand_foto_02

Следва втори ресторант - Chez Claire et Vivien в музея Écomusée Basque, отново в Сен-Жан-де-Люз.

Младият майстор-готвач, с непретенциозния си рок-енд-рол стил и югозападния си акцент, получава първата си звезда в Eguiazabal, Le bar à vin, в Андай през 2013 г. По това време изборът на „Мишлен“ изглежда доста изненадващ: това е първият ресторант в червения пътеводител, който предлага тапас а ла карт!

Окуражен от майстора-готвач Ален Дюкас, носител на множество звезди, през 2014 г. той поема управлението на кухните на Prince Noir в Лормон.

Неговото вдъхновение улавя и извежда на преден план най-доброто от ястията, приготвени с привидно проста техника, която обаче е изключително прецизна.

Le Prince Noir

В основата на рецептите на Le Prince Noir стоят свежи продукти от местните производители, две грижовни ръце, четири лъжици страст, три големи чаши щедрост, голяма доза възприятие, чаша лудост, парченце рок, щипка радост и преди всичко - огромно удоволствие от споделянето на цялото това щастие с всички гости.

Другите майстор-готвачи

Беатриз Гонзалес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Яник Трашан
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Дени Амброази
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Симон Занони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лионел Жиро
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА