Моника Галети 

Главен готвач, Mere 

Моника Галети е една от най-известните и високо почитани дами - главни готвачи в Лондон. Родена в Самоа и израсла Уелингтън, Нова Зеландия, Моника, която още в ранна ранна възраст развива интерес към храната, се обучава за главен готвач в Нова Зеландия. 

През 1999 г. се премества в Лондон, за да работи за Мишел Ру-младши в носителя на две звезди Мишлен ресторант Le Gavroche. Скоро талантът на Моника бива забелязан и бързият и напредък я прави първата жена су-шеф в Le Gavroche, а през 2005 г. тя става главен готвач за Мишел в Le Gavroche des Tropiques на Мавриций.

 

В последните 10 години Моника е известно телевизионно лице в качеството си на водещ и съдия в известното предаване на BBC2 – MasterChef. Професионалистите. В последните години я познаваме и като водещ на две издания на Life Beyond the Lobby от поредицата на BBC2 Amazing Hotels, заедно с ресторантьора-критик, Джил Корен. 

След общо дванадесет години Моника напуска Le Gavroche през 2015 г., за да прекарва повече време със съпруга си и дъщеря си и да открие най-доброто място за първия си ресторант в Лондон, Mere, който отваря врати през 2017 г., в Фицровия. Mere, носещ името на майката на Моника, е амалгама от културни влияния, съчетаваща класическото френско въздействие от детството на съпруга ѝ с екзотиката от тихоокеанския юг и Нова Зеландия от нейното собствено детство, преплетени с елементи, вдъхновени от нейните пътувания и британските сезони.

 

Моника е автор на две книги: Кухнята на Моника и Уменията.

Другите майстор-готвачи

Лорета Фанела
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Пиетро Леман
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Маурилио Гарола
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА