Джейсън Атертън
Джейсън Атертън
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Pollen Street Social (London).
Джейсън Атертън и жена му Ирха отварят своя ресторант Pollen Street Social през април 2011 г. Само шест месеца по-късно ресторантът получава звезда Мишлен. След това основават глобалната ресторантьорска група The Social Company (Социалната компания) и печелят не само много награди, но и признание за приноса си в ресторантьорството в Обединото кралство.
Към момента The Social Company управлява 18 обекта по целия свят, включително международни обекти в Шанхай, Филипините, Доха, Сейнт Мориц, Дубай. Четири от тях са наградени със звезди Мишлен – включително лондонските ресторанти Pollen Street Social, Social Eating House и City Social, както и нюйоркския The Clocktower.
Джейсън често участва в демонстрационни предавания за ястия в Обединеното кралство и чужбина. Редовно гостува в Saturday Kitchen (Съботна кухня) и Sunday Brunch (Късна закуска в неделя).
През юни 2008 г. Джесън печели третото издание на нашумялата поредица на BBC2 Great British Menu (Велико британско меню). През 2019 г. с него излиза поредицата на BBC2 The Chef’s Brigade (Бригадата на главния готвач).
Другите майстор-готвачи