Беатриз Гонзалес
Беатриз Гонзалес
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Neva Cuisine (Париж)
Родена в Мексико, Беатриз Гонзалез бива запленена от гастрономията още като дете. По съвет на баща си, тя отива да учи във Франция в Institut Paul Bocuse в Лион.
Стажува в InterContinental в Кан (отличен с 1 звезда „Мишлен“) и след това още веднъж в Pierre Orsi. След запознанството си с най-добрите, Беатриз Гонзалез напуска Лион, за да учи италиански език и прекарва шест месеца във Флоренция. Очаква се това да е краят на обучението ѝ в чужбина, преди да се върне у дома и да поеме семейния ресторант.
Когато обаче на 21-годишна възраст бива наета в Lucas Carton - ресторант с три звезди „Мишлен“, кариерата ѝ започва бърз подем. Известният майстор-готвач Ален Сендерен трансформира ресторанта си в луксозна бирария и получава две звезди „Мишлен“ само година по-късно. На този трескав ритъм младият майстор-готвач посвещава пет години.
Когато е на 26 години, La Grande Cascade ѝ предлага позицията заместник су-шеф. Привлечена от възможността за развитие, тя се присъединява Фредерик Робер (една звезда „Мишлен“).
Четири години по-късно, заедно с Яник Траншан, главният сладкар на La Grande Cascade, тя напуска престижното заведение, за да следва своята собствена кариера.
С Яник и съпруга си Матийо Маркан тя отваря ресторант Neva в Париж. Четири години по-късно следва отварянето на още един ресторант - Coretta, срещу парка Мартин Лутър Кинг в парижкия 17-ти арондисман - изключително бързо развиващ се район. Още от отварянето си ресторантът жъне големи успехи, с което приключението ѝ продължава.
Ястията ѝ са щедри и деликатни, като внимание бива обърнато и на най-малкия детайл.
Някои биха описали кухнята ѝ като доста женствена, с което Беатриз може само да се съгласи.
Днес тя е майстор-готвач и на Le Rive Droite - ресторант в La Grande Épicerie de Paris.
Другите майстор-готвачи