Беатриз Гонзалес

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Neva Cuisine (Париж) 

Родена в Мексико, Беатриз Гонзалез бива запленена от гастрономията още като дете. По съвет на баща си, тя отива да учи във Франция в Institut Paul Bocuse в Лион.

 

Стажува в InterContinental в Кан (отличен с 1 звезда „Мишлен“) и след това още веднъж в Pierre Orsi. След запознанството си с най-добрите, Беатриз Гонзалез напуска Лион, за да учи италиански език и прекарва шест месеца във Флоренция. Очаква се това да е краят на обучението ѝ в чужбина, преди да се върне у дома и да поеме семейния ресторант.

 

Когато обаче на 21-годишна възраст бива наета в Lucas Carton - ресторант с три звезди „Мишлен“, кариерата ѝ започва бърз подем. Известният майстор-готвач Ален Сендерен трансформира ресторанта си в луксозна бирария и получава две звезди „Мишлен“ само година по-късно. На този трескав ритъм младият майстор-готвач посвещава пет години.

Beatriz_Gonzales_foto_01
Beatriz_Gonzales_foto_02

Когато е на 26 години, La Grande Cascade ѝ предлага позицията заместник су-шеф. Привлечена от възможността за развитие, тя се присъединява Фредерик Робер (една звезда „Мишлен“).

Четири години по-късно, заедно с Яник Траншан, главният сладкар на La Grande Cascade, тя напуска престижното заведение, за да следва своята собствена кариера. 

 

С Яник и съпруга си Матийо Маркан тя отваря ресторант Neva в Париж. Четири години по-късно следва отварянето на още един ресторант - Coretta, срещу парка Мартин Лутър Кинг в парижкия 17-ти арондисман - изключително бързо развиващ се район. Още от отварянето си ресторантът жъне големи успехи, с което приключението ѝ продължава.

 

Ястията ѝ са щедри и деликатни, като внимание бива обърнато и на най-малкия детайл.

Някои биха описали кухнята ѝ като доста женствена, с което Беатриз може само да се съгласи.

Днес тя е майстор-готвач и на Le Rive Droite - ресторант в La Grande Épicerie de Paris.

Beatriz_Gonzalez_03
Beatriz_Gonzalez_04
gonzales_1
gonzales_2

Другите майстор-готвачи

Дени Амброази
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Вивиeн Дюрoн
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия

Яник Трашан
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Симон Занони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лионел Жиро
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако