Яник Трашан
Яник Трашан
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Neva Cuisine (Париж)
Роденият в Париж Яник Трашан e привлечен от кулинарията още в ранна възраст, когато, след като завършва своето готварско образование, открива невероятния свят на сладкарството в ресторанта, в който работи сестра му - Sheraton Hotel в Роаси, и където по-късно поема длъжността главен сладкар.
В търсене на нови източници на вдъхновение той заминава за Ирландия, където шест месеца работи във френски гурме ресторант. Завърнал се във Франция, става заместник главен сладкар в La Grande Cascade, а след две години - и главен сладкар.
Това са най-важните осем години в неговата кариера. Тогава Яник среща Беатриз Гонзалез - заместник су-шеф от мексикански произход и с диплома от института Paul Bocuse.
Дуото, чиито гастрономични светове и стилове се допълват, има една мечта: да отворят свой собствен ресторант. Така, през юли 2011 г. се ражда Neva Cuisine - ресторантът, който двамата отварят заедно със съпруга на Беатриз Гонзалез - Матийо Маркан, в осми арондисман на Париж.
В Neva Cuisine ястията на Яник дават израз на неговото чувство за хармонична простота. Десертите му, основани на перфектната комбинация между текстура и температура, стават запазена марка. Леки и в същото време разкошни, те носят радост на всеки, който ги опита.
Вдъхновени от традиционните френски десерти, те са радост и за очите. При избора на съставките акцентът е върху простотата: без комплексни или всеобемащи аромати.
Другите майстор-готвачи