Яник Трашан

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Neva Cuisine (Париж) 

Роденият в Париж Яник Трашан e привлечен от кулинарията още в ранна възраст, когато, след като завършва своето готварско образование, открива невероятния свят на сладкарството в ресторанта, в който работи сестра му - Sheraton Hotel в Роаси, и където по-късно поема длъжността главен сладкар.

Yannick_Tranchant_foto_01
Yannick_Tranchant_foto-02

В търсене на нови източници на вдъхновение той заминава за Ирландия, където шест месеца работи във френски гурме ресторант. Завърнал се във Франция, става заместник главен сладкар в La Grande Cascade, а след две години - и главен сладкар.

 

Това са най-важните осем години в неговата кариера. Тогава Яник среща Беатриз Гонзалез - заместник су-шеф от мексикански произход и с диплома от института Paul Bocuse.

Yannick_Tranchant_foto-04
Yannick_Tranchant_foto-03

Дуото, чиито гастрономични светове и стилове се допълват, има една мечта: да отворят свой собствен ресторант. Така, през юли 2011 г. се ражда Neva Cuisine - ресторантът, който двамата отварят заедно със съпруга на Беатриз Гонзалез - Матийо Маркан, в осми арондисман на Париж.

 

В Neva Cuisine ястията на Яник дават израз на неговото чувство за хармонична простота. Десертите му, основани на перфектната комбинация между текстура и температура, стават запазена марка. Леки и в същото време разкошни, те носят радост на всеки, който ги опита.

 

Вдъхновени от традиционните френски десерти, те са радост и за очите. При избора на съставките акцентът е върху простотата: без комплексни или всеобемащи аромати.

Другите майстор-готвачи

Лионел Жиро
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Беатриз Гонзалес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Дени Амброази
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Симон Занони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Вивиeн Дюрoн
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА