Филипо ла Мантия

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Ristorante Oste e Cuoco и Piano Bar (Милано). 

Роден в Палермо през 1960 г., Филипо открива страстта си към кулинарията много рано, но едва през 2001 г. решава да сложи престилката на майстор-готвач. Мести се в Рим, където преоткрива себе си като „домакин и готвач“ и година по-късно открива своя първи ресторант - Zagara

Филипо ла Мантия, гостоприемство в най-чистата му форма

През 2006 г. заминава за Индонезия, където работи като консултант на Losari Coffee Plantation Resort в Ява. Завърнал се в родината си, отваря La Trattoria - само на хвърлей от Пантеона, като в следващите три години се занимава основно с него. През 2015 г. вниманието му е привлечено от Милано. Концепцията на най-новото му приключение, озаглавено подходящо Oste e Cuoco („Домакин и готвач“), е да се чувствате свободно и приятно, докато прелиствате четивото си или похапвате аранчина.
От най-ранните си преживявания на пазара Вукирия в Палермо, Филипо се научава как да разпознава подходящите суровини - процес, който започва с докосването и включва всички сетива. 

Добро утро от Lavazza, Deliveroo и майстор-готвача Филипо ла Мантия

С отправна точка в сицилианската традиция ла Мантия влага новаторски дух в италианското кулинарно изкуство. Сред широкото разнообразие от предястия и основни ястия, обърнете внимание например на портокаловото му песто в раздел Citrus.
От 2013 г. Филипо ла Мантия е посланик на марката Lavazza.
Проведените инициативи включват сътрудничеството с Lavazza и Deliveroo за Международния ден на кафето през 2017 г. - в продължение на два дни услугата за доставки по домовете предлага ограничен брой гурме закуски с почерка на майстора-готвач. Към пакета подбрано кафе, две еспресо чаши и кафеварка Lavazza, доставените кутии включват понички Krapfen или аранчини с песто от лайм.
През 2018 г. майстор-готвачът от Палермо участва и в изданието на Care’s - инициативата за етична кухня, която се провежда в покритите със сняг околности на Алта Бадия.

Oste e Cuoco   

Връзката му с кулинарията е емоционална. И Филипо ла Мантия не я предава. Неговият ресторант е отражение на Пантелерия. Каноли за закуска, аперитиви с прясно изпържени, хрупкави сицилиански панеле. Кускус и капоната на масата.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Милано

Другите майстор-готвачи

Лорета Фанела
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Пиетро Леман
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лука Фантин
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Денис Зопи
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Костарди
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА