Филипо ла Мантия
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Ristorante Oste e Cuoco и Piano Bar (Милано).
Роден в Палермо през 1960 г., Филипо открива страстта си към кулинарията много рано, но едва през 2001 г. решава да сложи престилката на майстор-готвач. Мести се в Рим, където преоткрива себе си като „домакин и готвач“ и година по-късно открива своя първи ресторант - Zagara.
През 2006 г. заминава за Индонезия, където работи като консултант на Losari Coffee Plantation Resort в Ява. Завърнал се в родината си, отваря La Trattoria - само на хвърлей от Пантеона, като в следващите три години се занимава основно с него. През 2015 г. вниманието му е привлечено от Милано. Концепцията на най-новото му приключение, озаглавено подходящо Oste e Cuoco („Домакин и готвач“), е да се чувствате свободно и приятно, докато прелиствате четивото си или похапвате аранчина.
От най-ранните си преживявания на пазара Вукирия в Палермо, Филипо се научава как да разпознава подходящите суровини - процес, който започва с докосването и включва всички сетива.
С отправна точка в сицилианската традиция ла Мантия влага новаторски дух в италианското кулинарно изкуство. Сред широкото разнообразие от предястия и основни ястия, обърнете внимание например на портокаловото му песто в раздел Citrus.
От 2013 г. Филипо ла Мантия е посланик на марката Lavazza.
Проведените инициативи включват сътрудничеството с Lavazza и Deliveroo за Международния ден на кафето през 2017 г. - в продължение на два дни услугата за доставки по домовете предлага ограничен брой гурме закуски с почерка на майстора-готвач. Към пакета подбрано кафе, две еспресо чаши и кафеварка Lavazza, доставените кутии включват понички Krapfen или аранчини с песто от лайм.
През 2018 г. майстор-готвачът от Палермо участва и в изданието на Care’s - инициативата за етична кухня, която се провежда в покритите със сняг околности на Алта Бадия.
Oste e Cuoco
Връзката му с кулинарията е емоционална. И Филипо ла Мантия не я предава. Неговият ресторант е отражение на Пантелерия. Каноли за закуска, аперитиви с прясно изпържени, хрупкави сицилиански панеле. Кускус и капоната на масата.
Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)
20129 Милано
Другите майстор-готвачи