Симон Занони
От неочаквани комбинации към печеливши тандеми
Симон Занони
Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:
Le George в хотел Four Seasons Hotel George V (Париж).
Когато 18-годишният Симоне Занони напуска езерото Гарда, своя роден град Сало и семейството си, за да търси работа и късмета си в Лондон, вероятно дори не си е представял, че двадесет години по-късно ще бъде единственият италиански майстор-готвач във Франция с две звезди „Мишлен“.
Това разбира се, става благодарение на неговите собствени усилия, но също така и на небезизвестния Гордън Рамзи, който му поверява кухнята на своя ресторант в Trianon Palace във Версай. Но нека започнем от самото начало. Скоро след пристигането си в Лондон и след като посещава готварския курс Cordon Bleu, Занони вижда реклама за работа в ресторанта на Рамзи, Aubergine.
Между 1997 г. и 2001 г. той става първо младши майстор-готвач и след това - шеф де парти в Aubergine. Между 2001 г. и 2003 г. благодарение на вярата на Рамзи в неговите способности става заместник помощник-готвач в холдинга на Гордън Рамзи, като работи в три ресторанта: Amaryllis, Pétrus и Claridge’s.
След кратко завръщане в Италия, където работи в Dal Pescatore в Кането сул'Ольо, Занони се връща в Лондон и този път поема длъжността главен готвач в тризвездния ресторант Restaurant Gordon Ramsay от 2004 г. до 2007 г. Година по-късно, шотландският майстор-готвач му предлага ново приключение, като му доверява ролята на главен готвач в ресторанта на луксозния хотел Waldorf Astoria в Trianon Palace във Версай, където през 2009 г. Симоне от раз печели две звезди.
В непрекъснатото си развитие, през февруари 2014 г. Занони добавя към своя списък от успешни начинания отварянето на Le Rafael - първият кашерен ресторант за високо кулинарно изкуство в Париж. Предизвикателството е прието - и покорено - от италианският майстор, с висококачествено меню за чревоугодници, стриктно по диетичните изисквания на юдейската вяра.
Ресторант Le George
Le George предлага лека, модерна кухня в средиземноморски стил за похапване в компания, с множество различни ястия в малки порции. Това празнично кулинарно изживяване кани гостите на пътешествие между Лазурния бряг и северната част на Италия, както и е създадено във въображението на главния готвач Симоне Занони.
Другите майстор-готвачи