Симон Занони

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Le George в хотел Four Seasons Hotel George V (Париж).

Когато 18-годишният Симоне Занони напуска езерото Гарда, своя роден град Сало и семейството си, за да търси работа и късмета си в Лондон, вероятно дори не си е представял, че двадесет години по-късно ще бъде единственият италиански майстор-готвач във Франция с две звезди „Мишлен“.

 

Това разбира се, става благодарение на неговите собствени усилия, но също така и на небезизвестния Гордън Рамзи, който му поверява кухнята на своя ресторант в Trianon Palace във Версай. Но нека започнем от самото начало. Скоро след пристигането си в Лондон и след като посещава готварския курс Cordon Bleu, Занони вижда реклама за работа в ресторанта на Рамзи, Aubergine.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02


Между 1997 г. и 2001 г. той става първо младши майстор-готвач и след това - шеф де парти в Aubergine. Между 2001 г. и 2003 г. благодарение на вярата на Рамзи в неговите способности става заместник помощник-готвач в холдинга на Гордън Рамзи, като работи в три ресторанта: Amaryllis, Pétrus и Claridge’s.

 

След кратко завръщане в Италия, където работи в Dal Pescatore в Кането сул'Ольо, Занони се връща в Лондон и този път поема длъжността главен готвач в тризвездния ресторант Restaurant Gordon Ramsay от 2004 г. до 2007 г. Година по-късно, шотландският майстор-готвач му предлага ново приключение, като му доверява ролята на главен готвач в ресторанта на луксозния хотел Waldorf Astoria в Trianon Palace във Версай, където през 2009 г. Симоне от раз печели две звезди.

От неочаквани комбинации към печеливши тандеми

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

В непрекъснатото си развитие, през февруари 2014 г. Занони добавя към своя списък от успешни начинания отварянето на Le Rafael - първият кашерен ресторант за високо кулинарно изкуство в Париж. Предизвикателството е прието - и покорено - от италианският майстор, с висококачествено меню за чревоугодници, стриктно по диетичните изисквания на юдейската вяра.

Ресторант Le George   

Le George предлага лека, модерна кухня в средиземноморски стил за похапване в компания, с множество различни ястия в малки порции. Това празнично кулинарно изживяване кани гостите на пътешествие между Лазурния бряг и северната част на Италия, както и е създадено във въображението на главния готвач Симоне Занони.

Другите майстор-готвачи

Дени Амброази
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лионел Жиро
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Вивиeн Дюрoн
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Беатриз Гонзалес
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Яник Трашан
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА