Пиетро Леман

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Joia (Милано). 

Пиетро Леман, добросърдечният и интуитивен майстор-готвач от Тичино, е роден през 1961 г.

Той открива мистичната сила на природата още като дете в зеленчуковата градина на семейството, но това, което го кара да се посвети на готвенето, е баварският ванилов крем на Анджело Конти Росини.

Обучението на Леман продължава с усвояване на техническата част на занаята от Фреди Джирадет и Гуалтерио Маркеси, последвано от двугодишен престой в Китай и Япония - преломен момент, от който нататък той открива нов вид духовност.

След завръщането си в Италия през 1989 г. група приятели открива собствен гурме ресторант в Милано, който емоционално нарича „Joia“. През 1996 г. това става първият вегетариански ресторант в Европа, награден с престижната звезда „Мишлен“ и единственият звезден „вегетариански“ ресторант в Италия.

Когато етиопските и арабските ресторанти започват да се появяват из цяло Милано, Леман поднася възвишена кулинарна почест на личното си божество - творческото съзидателство.

Очарователната Magia на Пиетро Леман в Eataly Smeraldo

Подобно на древните скулптори, той винаги улавя дълбоката същност на природата в кулинарни жестове, в които няма нищо излишно, за да постигне с прости кулинарни техники недостижимо и ароматно гастрономично изживяване, където вкусовете се топят в устата.    

29 години по-късно Joia се смята за един от най-важните центрове на зелена, етична и устойчива кухня в Европа, чийто неоспорван основоположник е майстор-готвачът Леман.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

През 2015 г. той е посланик на Миланското Expo.
Има осем написани книги за хранителна култура, последната от които, „Veg per scelta“ („Вегетарианец по избор“, Giunti Editore), където си сътрудничи със своя приятел - журналистът Габриеле Ешкенази, с когото основава „The Vegetarian Chance“ - първият международен фестивал за вегетарианска култура и кухня.

Посланик на марката Lavazza от 2016 г., Леман участва в множество проекти с компании и организации (публични и частни), за да популяризира своята готварска и житейска философия - продукт на един от най-романтичните майстор-готвачи на нашето време. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
Няма майстор-готвач на света, който да не мечтае да се докосне необятното: рецептите на Давиде Олдани, Пиетро Леман и Денис Зопи за Coffee In Space (Кафе в космоса)

Joia

Ястията на отличения със звезда „Мишлен“ майстор Пиетро Леман улавят дълбоката същност на природата в кулинарни жестове, извеждащи на преден план ароматния дух на съставките, с прости кулинарни техники, с които вкусовете се топят в устата. Всяко ястие е възторжен химн във възхвала на природата, изпят от един от най-романтичните майстор-готвачи на нашето време.

Другите майстор-готвачи

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Ренато Ардовино
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Костарди
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лука Фантин
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Лорета Фанела
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Морено Чедрони
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА