Морено Чедрони

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

La Madonnina del Pescatore (Сенигалия) Clandestino Susci Bar (Портоново) и Anikò Salumeria Ittica (Сенигалия) 

Морено Чедрони е роден в Анкона през 1964 г.

Двадесет години по-късно той отваря Madonnina del Pescatore - луксозен ресторант, закътан в прекрасните околности на Ле Марке. Получава първата си звезда „Мишлен“ през 1996 г., наградата Sole на Veronelli през 1999 г. и три вилици от Gambero Rosso през 2000 г.


В самото начало на новото хилядолетие отваря Clandestino Susci Bar - отправна точка за любителите на суровата риба в залива Портоново в Анкона. Новатор в ресторантския свят, през 2003 г. Чедрони създава първия деликатесен магазин, базиран на рибни специалитети: Anikò в Сенигалия. По това време се ражда и Officina - експериментален цех с маркировка за качество, където се приготвят специалитети от студена риба, рибни консерви, сладка, конфитюри, сосове и други избрани продукти.
През януари 2004 г. Морено Чедрони представя своята нова книга „Multipli di Venti“ („Множества от двадесет“), в която разказва историята на първите двадесет години от кариерата си.

 

През 2005 г. става посланик на марката Lavazza. На следващата година получава високо признание с втора звезда „Мишлен“ за Madonnina del Pescatore.

През октомври 2008 г. бива обявен за победител на Kungsfenan - шведската награда за морски деликатеси, за своето майсторство и техника при обработването на сурови материали, както и способността да комбинира новаторството с традицията.
През 2011 г. издава „Maionese di fragole“ („Майонеза от ягоди“), издание на Mondadori, първата книга, комбинираща приказки за деца със съвети, с които да научат повече за храната и рецептите.
През 2012 г. Wall Street Journal поставя Madonnina del Pescatore сред десетте най-добри рибни ресторанта в Европа.

Новата книга на Чедрони „Susci più che mai“ („Susci повече от всякога“) е издадена от Giunti и излиза през 2014 г. Същата година Чедрони става част от управителния борд на FIPE (Италианска федерация на публичните учреждения), а година по-късно - посланик за Expo.

През 2017 г. Морено Чедрони е водещ на италианската програма Top Chef заедно с Джулиано Балдесари, Мауро Колагреко и Ани Феолде.

Признат като създател на италианския стил суши, през месец февруари 2018 г. Морено Чедрони е номиниран за посланик на Norwegian Stockfish от Норвежкия съвет по рибните деликатеси за своите изключително задълбочени познания и новаторската си интерпретация за рибата като съставка.  

 

През цялата си кариера той участва в огромен брой кулинарни изложения от калибъра на Identità Golose, Lo Mejor de la Gastronomía, Gastronomika и Omnivore. Участва и в множество сътрудничества като консултант, включително с Moschino, San Resort, Baglioni Hotels, Lavazza, San Pellegrino и McCann.

Наричат начина му на работа взискателен, гъвкав и спокоен, модерна лаборатория, изградена на принципите на простотата, съчетаваща класическия характер на традициите със свежестта и експерименталността. Менюто на Madonnina del Pescatore обхваща широк спектър от настроения. То включва чувстото за хумор в характерните италиански изрази в менютата с подписа на Чедрони.

La madonnina del pescatore

В ресторант Madonnina del Pescatore в Сенигалия, носителят на „Мишлен“ Морено Чедрони стои в центъра на взискателен, гъвкав и спокоен подход към кулинарното изкуство, фокусиран основно върху рибата. Не пропускайте сушито, котлетa от калкан - и закуската.

Другите майстор-готвачи

Братя Костарди
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Давиде Олдани
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Братя Череа
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Алфредо Русо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА