Лука Фантин

Можете да намерите нашето кафе в тези ресторанти:

Bvlgari Hotel (Токио-Осака).

Лука Фантин, от Силеа в Тревизо, наследява страстта си към кухнята от своята баба, Анита. На 13-годишна възраст той се записва в кулинарното училище в Тревизо и започва да работи почасово в Osteria Nea. След като завършва обучението си, първият му истински опит започва на място и след това в Милано, Испания и Рим.

 

През 2009 г. Bvlgari Tokyo Restaurants търсят италиански готвач за ресторанта си, но не какъв да е, а млад талант. Търсенето ги отвежда до мълчалив тридесетгодишен готвач: Лука Фантин, роден през 1979 г. Той приема офертата и става единственият италиански майстор-готвач със звезда „Мишлен“ през 2011 г.

 

През 2014 г. бива награден с престижната титла „Майстор-готвач на годината“ от кулинарния пътеводител Identità Golose.

Неговата кухня е „италианска“ и кавичките тук са необходими. Първоначалния замисъл на Bvlgari Ginza Tower да доставя в Япония всички домашно отгледани продукти за италианската кухня, не след дълго се променя във фокус върху местните пазари и производители. Така той открива един невероятен свят и изключително високо ниво на качество, където въпреки географското разстояние може да разчита на превъзходна продукция от артишок, пунтареле и сорт цикория, близък до този, с който е свикнал в Тревизо. В изчистения вкус той не вижда разликата с италианските зеленчуци като недостатък, а по-скоро като стимул за намиране на нови комбинации.

Има само няколко изключения: Ориз Carnaroli, екстра върджин зехтин и сирене Grana Padano.

През 2018 г. Il Ristorante Luca Fantin в Bvlgari Ginza Tower в Токио заема своето място в обновения списък с 50-те най-добри ресторанта в Азия, под номер 28. От 11-те японски ресторанта в класацията Il Ristorante Luca Fantin е единственият, който не е управляван от японски майстор-готвач. 

Другите майстор-готвачи

Филипо ла Мантия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Денис Зопи
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Давиде Олдани
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Масимо Ботура
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Игор Макия и Джовани Грасо
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Феран Адрия
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Ренато Ардовино
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА

Карло Крако
ВИЖТЕ БИОГРАФИЯТА